«Πόλεμο» ανοίγουν οι κληρικοί για το ιερό deal Τσίπρα – Ιερώνυμου

«Πόλεμο» ανοίγουν οι κληρικοί για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για μισθοδοσία ιερέων και εκκλησιαστική περιουσία αφού κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους. Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος από την πρώτη στιγμή προειδοποίησε ότι οι δύο πλευρές «θα βρουν μπροστά τους τον Παπαφλέσσα».

Οι τοπικοί σύνδεσμοι κληρικών βρίσκονται ήδη στα… χαρακώματα. Την Τρίτη οι ιερείς της Χίου συνεδρίασαν και κατέληξαν ότι «δεν θα επιτρέψουμε τη βίαιη μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος μας με αναίτιες καταστρατηγήσεις κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των Κληρικών».

Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους ιερείς της Κρήτης.

«O πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης π. Ζαχαρίας Αδαμάκης, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» ανέφερε: «Καθημερινά μου εκφράζουν την ανησυχία τους πατέρες από όλη την Κρήτη μετά τις ανακοινώσεις. Η πρώτη εντύπωση της συμφωνίας είναι γεγονός ότι μας πάγωσε.

Από την επομένη όμως -και μετά τις αντιδράσεις και αρχιερέων και ιερέων σε όλη την Ελλάδα- άρχισαν να ανασκευάζουν τις δηλώσεις και ακούσαμε των Αθηνών να λέει για πρόθεση συμφωνίας. Εμένα όμως δεν με ικανοποιεί αυτό από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την επομένη κιόλας το πρωί, έκανε λόγο για τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, αφού οι κληρικοί θα φύγουν από αυτό. Αυτό με κάνει να μην έχω εμπιστοσύνη σε ό,τι κι αν μας πουν από εδώ και πέρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα