«Πόλεμος» Γεωργιάδη – ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταγωγή Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση, μεταξύ ΣΥΡΙΖ και Νέας Δημοκρατίας, για την απόφαση μεταγωγής του 11 φορές ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Ο αντιπρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, δηλώνοντας στον τ/σ ΣΚΑΙ πως δεν έγινε «απλώς μεταφορά του σε άλλη φυλακή, αλλά σε αγροτική φυλακή». «Αυτό σημαίνει ότι αφενός περνά καλύτερα, αφετέρου ότι με όρους εργασίας μπορεί να βγει γρηγορότερα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Είναι προφανείς οι σχέσεις Τσίπρα-τρομοκρατίας. Το “γιατί” δεν το ξέρω, ας το απαντήσει ο ίδιος. Το ρουσφέτι έγινε γιατί κάποιους δεσμούς έχει η κυβέρνηση Τσίπρα με τον Κουφοντίνα και θέλει να τους εξυπηρετήσει».

Άμεση ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου, που καταλογίζει στην Πειραιώς και προσωπικά στον Άδωνι Γεωργιάδη «προσπάθεια επίθεσης στον πρωθυπουργό μέσω άθλιας θεωρίας συνωμοσίας ακροδεξιάς κοπής». «Η αλήθεια είναι ότι είχαν καιρό ο Α. Γεωργιάδης και η Ν.Δ. να μιλήσουν για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Αυτό όμως δεν κάνει τα όσα λέει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. λιγότερο φαιδρά και χυδαία» τονίζει το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει «το να αποκαλεί “ρουσφέτι” της κυβέρνησης τη μεταγωγή οποιουδήποτε κρατουμένου αποκαλύπτει την αντίληψη που έχουν για την ανεξαρτησία των θεσμών. Και βέβαια δείχνει ότι στην προσπάθειά τους να επιτεθούν στον Αλέξη Τσίπρα θα επαναφέρουν κάθε άθλια θεωρία συνωμοσίας ακροδεξιάς κοπής».

Διαβάστε επίσης