
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στη Γερμανία για διαπραγματεύσεις με τον Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες
Το Κίεβο μαζί με τους συμμάχους του επιχειρούν να αλλάξουν ορισμένα σημεία της αμερικανικής πρότασης, την οποία θεωρούν ιδιαίτερα ευνοϊκή για τη Μόσχα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μέσα στο Σαββατοκύριακο στέλνει στο Βερολίνο, τον απεσταλμένο του Στιβ Γουίτκοφ, για επαφές με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να κάνει σημαντικές υποχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία.
Σημειώνεται, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει κρύψει την ενόχλησή του για τον αργό ρυθμό των διαπραγματεύσεων γύρω από το ειρηνευτικό σχέδιο που ο ίδιος προώθησε.
Την ίδια ώρα, το Κίεβο μαζί με τους συμμάχους του επιχειρούν να αλλάξουν ορισμένα σημεία της αμερικανικής πρότασης, την οποία θεωρούν ιδιαίτερα ευνοϊκή για τη Μόσχα.
Το βράδυ της Παρασκευής (12/12), ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε στο AFP την επίσκεψη του Γουίτκοφ στη Γερμανία.
