Πόλεμος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου από πολιτικά κι εθνικιστικά κέντρα

Στο στόχαστρο έχουν βάλει πολιτικά κι εθνικιστικά κέντρα την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, η οποία μοιάζει απροστάτευτη μπροστά σε αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχεται με αιχμή του δόρατος την κατηγορία για έλλειψη πατριωτισμού και ασέβεια προς τα ήθη κι έθιμα των Ελλήνων!!

Πλέον οι επιθέσεις λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας και γίνονται πρωτοσέλιδα, από ΜΜΕ που δεν θεωρούνται περιθωριακά και δεν διαβάζονται από γραφικούς και ψεκασμένους, αλλά σοβαρούς αναγνώστες με μόρφωση κι επίπεδο.

Η τελευταία αφορμή για σφοδρή επίθεση ήταν η μη ανάκρουση του εθνικού ύμνου κατά την προσέλευση της Κ. Σακελλαροπούλου στην Μητρόπολη της Αθήνας προκειμένου να παρακολουθήσει την δοξολογία για το νέο έτος.

Η εφημερίδα «Εστία» του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, ανέφερε ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή στην μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων να μη γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου και την χαρακτηρίζει “θηλυκός ιέραξ” του εκσυγχρονισμού. Τι και αν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας σε ανακοίνωσή του ανέφερε, ότι η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής και είχε να κάνει με την επιβαλλόμενη απουσία λόγο κορωνοϊού, του προβλεπόμενου τμήματος της στρατιωτικής μουσικής- της μπάντας δηλαδή- το οποίο θα παιάνιζε τον εθνικό ύμνο.

Η εφημερίδα για ακόμη μια φορά είδε “αντεθνικό και εκσυγχρονιστικό δάκτυλο” στο όλο θέμα. Και φυσικά την σκυτάλη πήραν και συγκεκριμένες ιστοσελίδες που επίσης συστηματικά προσπαθούν να φθείρουν την εικόνα της Πρόεδρου. Το ενδιαφέρον στα επικριτικά κείμενα της Εστίας αλλά και των ιστοσελίδων που αναπαράγουν τα κείμενα, είναι ότι η σύγκριση γίνεται κάθε φορά με τον προκάτοχό της Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο τα συγκεκριμένα κέντρα ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κάτι παραπάνω από αγαστές σχέσεις.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτός είναι ο λόγος που θα συνεχίσει να δέχεται χτυπήματα, από συγκεκριμένους χώρους που βάλουν εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν ασπάστηκε τον σταυρό

Η ιστοσελίδα pentapostagma.gr, ανέδειξε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήταν η μόνη από τα πολιτικά πρόσωπα που δεν φίλησε τον Σταυρό που κρατούσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς.

Τι ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εάν η κυρία πρόεδρος δεν ήθελε να τηρήσει τα έθιμα της ημέρας, καλύτερα να μην πήγαινε καθόλου στην δοξολογία. Αυτή η εικόνα, είναι προσβλητική.

Είναι δικαίωμά της να έχει τα δικά της πιστεύω, όμως εκπροσωπεί ένα ολόκληρο το Έθνος! Μην ξεχνάμε πως πριν λίγες ημέρες, όπως σας ανέφερε το Πενταπόσταγμα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το ξήλωμα της σημαίας και του σταυρού από τους τοίχους του Προεδρικού Μεγάρου, ξήλωσε και τα κειμήλια της ανεξαρτησίας, δηλαδή τα καριοφίλια του 1821.

Ήταν η μοναδική που δεν προσκύνησε τον σταυρό, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Μέχρι και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, φίλησε τον σταυρό!».

Ανάλογα κείμενα υπήρχαν σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες, ενώ κάποιοι γραφικοί έγραψαν ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δαιμονίζεται με τον Σταυρό!!

Ας επανέλθουμε όμως στους… σοβαρούς.

H πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι στο στόχαστρο για κάθε τι.

Ποιός μπορεί να ξεχάσει το άρθρο της εφημερίδας Η Εστία στις 16 Ιουλίου, που ανέφερε ανάμεσα στα άλλα ότι “η πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε στον Κύπριο ομόλογο της σταυροπόδι, με τα χέρια επίσης σταυρωμένα”.

Πρόσφατο άρθρο στην Εστία στις 30 Δεκεμβρίου, την επέκρινε δριμύτατα επειδή απομάκρυνε από το γραφείο της όπλα του αγώνα του 1821. Μάλιστα στο συγκεκριμένο άρθρο για τα καριοφίλια, η Εστία κάνει τη σύγκριση με παλιότερη φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου, στην οποία τα καριοφίλια φαίνονται στην βιβλιοθήκη του γραφείου του. Όμως η εφημερίδα δεν μένει μόνο στα καριοφίλια, αλλά κατηγορεί την Κ. Σακελλαρόπουλου γιατί άλλαξε και πίνακα ζωγραφικής του Γερμανού ζωγράφου Peter von Hess με τίτλο “Παλικάρια ατενίζοντας την Ακρόπολη” που και πάλι φαίνεται σε παλιά φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου, και φτάνει στο σημείο να διερωτάται αν την ενοχλεί η θέα της Ακρόπολης.

Αντίστοιχη κριτική έγινε και για το άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο οποίο η πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσεται κατά του εθνοκεντρικού προστατευτισμού και αναφέρει ότι ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωση στην δήθεν εθνική ασφάλεια. Αυτό το άρθρο κάποιοι το είδαν ως πρόβα συγκυβέρνησης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και αναζήτηση ενός νέου Λουκά Παπαδήμου. Η φαντασία δηλαδή όχι μόνο οργιάζει, αλλά δεν έχει όρια.

Παλαιότερα η εφημερίδα Εστία είχε φτάσει στο σημείο να μετράει ακόμη και τις ώρες και τα λεπτά που η πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε δήλωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και αν αυτή έγινε πριν ή μετά την δήλωση του πρωθυπουργού. Θα υποστήριζε κάποιος ότι σε ημερήσια σχεδόν βάση μια ομάδα προσώπων παρακολουθεί  τις κινήσεις και τις δηλώσεις της Κ. Σακελλαρόπουλου, αλλά και το τι βρίσκεται στο γραφείο της και το τι αλλάζει κάθε φορά στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ρίξουν χολή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα