«Πολιτική σημειολογία η στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Σ. Ξηρό»

Την παρουσία δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στο αίτημα του Σάββα Ξηρού για έκτιση της ποινής του κατ’οίκον λόγω αναπηρίας του σε ποσοστό 93%, σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σε παρέμβασή του κατά την συζήτηση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στο άρθρο 557 της Δικονομίας, το οποίο ορίζει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να διαταχθεί από δικαστήριο η διακοπή της εκτέλεσης της ποινής.

«Δεν είναι θέμα μαρτύρων, αυτό προκύπτει από ιατρικά πιστοποιητικά», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι «έχει όμως πολιτική σημειολογία, όταν Βουλευτές πάνε να καταθέσουν για κάποιον κατηγορούμενο για πράξεις τρομοκρατίας».

Στα λεγόμενα του κ. Αθανασίου αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον υπουργό να επιμένει πως «είναι σημειολογία πολιτική. Πας μάρτυρας γιατί; Για να πειστεί (το δικαστήριο) για την υγεία του; Αυτά προκύπτουν από ιατρικά πιστοποιητικά. Δεν θα πω και κάτι άλλο. Ξέρω λόγω της παλιάς μου εμπειρίας (σ.σ. ως δικαστής) ότι πολλά στελέχη σας κατέθεταν και σε δίκες», με την κα. Κωνσταντοπούλου να φωνάζει «δεν ντρέπεστε λίγο;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα