«Πολιτική συμφωνία» μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θέλει το Μαξίμου

Εφικτό χαρακτηρίζει, μέσω διαρροών, το Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο πολιτικής συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές στέλνουν μήνυμα ότι είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα μετά το 2018.

«Πολιτική συμφωνία σημαίνει ότι οι δυο πλευρές είναι σύμφωνες ότι έκλεισε το δημοσιονομικό, τα ενεργειακά και τα εργασιακά και από εκεί και πέρα προχωρεί η υλοποίηση των συμφωνηθέντων», αναφέρει η διαρροή. Για το θέμα του χρέους, οι ίδιες πηγές, σημειώνουν ότι στόχος είναι να υπάρχει καθαρός διάδρομος δεκαετίας και σημείωναν ότι είναι σημαντικές οι σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ και τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς και η επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, στο Άμπου Ντάμπι.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι το βασικό είναι να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών, σε συντονισμό με την κυπριακή κυβέρνηση και προσθέτουν, ότι παρά τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το θέμα των εγγυήσεων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη λύση του Κυπριακού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα