Πολιτικό δίχτυ προστασίας στο σύστημα Ρασπούτιν – Τουλουπάκη

Σοκάρουν οι καταγγελίες Αγγελή, που με αδιάσειστα στοιχεία φανερώνουν τα ποινικά και πειθαρχικά παραπτώματα των εισαγγελέων Διαφθοράς

Από τις αρχές του 2018, που η κα Τουλουπάκη έστειλε στη Βουλή τον φάκελο για τη Novartis, εμπλέκοντας δέκα πολιτικά πρόσωπα, με καταθέσεις εμφανώς ψευδείς προστατευομένων μαρτύρων, αλλά και αργότερα, μετά από συνεχείς παράνομες και παράτυπες δικονομικές διαδικασίες, η «Α» είχε επανειλημμένως δημοσιοποιήσει την απορία της για το γνωστό-άγνωστο πολιτικό δίχτυ προστασίας της εισαγγελέως Διαφθοράς που ουσιαστικά επέβαλε στα ανώτατα δικαστικά επίπεδα να κλείνουν τα μάτια σε μια ατέρμονη σειρά παρανομιών.

Η σημερινή επιστολή του Γιάννη Αγγελή δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία για τον σκοτεινό ρόλο του συστήματος Ρασπούτιν-Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis, που εάν είχε ευοδωθεί είναι αμφίβολο αν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν κάτοικος Μαξίμου…

Από την αρχή της ιστορίας αυτής, ένα πλήθος ανωτάτων δικαστικών λειτουργών δεν «έβλεπε», δεν «άκουγε», δεν «καταλάβαινε».

Από πού ν’ αρχίσεις και πού να τελειώσεις…

# Ο πρώην αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Γρηγόρης Πεπόνης,που διερεύνησε το 2019 τις καταγγελίες του συναδέλφου του Γ. Αγγελή, εις βάρος της κας Τουλουπάκη, τις αρχειοθέτησε γιατί δεν είχε ειδική εντολή από την κα Ξένη Δημητρίου.

# Η κα Δημητρίου, τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας ΑΠ, ενέκρινε την αρχειοθέτηση χωρίς να διαβάσει καν τον φάκελο. Στη συνέχεια, όταν η κα Τουλουπάκη εκρίνετο από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, για την ανανέωση της θητείας της, απέκρυψε τις καταγγελίες Αγγελή, και αργότερα ισχυρίστηκε ψευδώς ότι δεν τις γνώριζε.

# Η κα Ξένη Δημητρίου ανέθεσε την έρευνα στον αντεισαγγελέα ΑΠ Δημ. Δασούλα, του οποίου η νύφη είχε διοριστεί στη Γενική Γραμματεία Διαφθοράς, όπου ως γνωστόν προΐστατο ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

# Στη συνέχεια ο κ. Δασούλας ανέθεσε την έρευνα για τις καταγγελίες εις βάρος της κας Τουλουπάκη τον Ιούλιο του 2019 στους αντεισαγγελείς ΑΠ κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη, ενώ γνώριζε ότι πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου του 2019 ο κ. Σοφουλάκης δεν θα είχε εγγραφεί στη δύναμη των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου. Μέχρι σήμερα, μετά από παρέλευση περίπου 10 μηνών, η έρευνα συνεχίζεται…

# Ο επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis, αντεισαγγελέας ΑΠ, κ. Μπρακουμάτσος, πέραν του ότι υποστήριξε την κα Τουλουπάκη ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για την ανανέωση της θητείας της, έκλεισε τα μάτια σε εμφανείς δικονομικές παραβάσεις της εισαγγελέως Διαφθοράς, όταν εκείνη ψευδώς ισχυριζόταν ότι η αλληλογραφία της με το FBI είναι απόρρητη και για τον ίδιο τον επόπτη!!! Χρειάστηκε η νομική τεκμηρίωση και η σημερινή αποστολή των εγγράφων του FBI, για να γίνει εμφανής η συνέργειά του στην απόκρυψη των εγγράφων αυτών, ώστε να μην «πληγεί» η κα Τουλουπάκη. Προφανώς, διότι σε είκοσι ημέρες συνταξιοδοτείται…

# Η ηγεσία της Δικαιοσύνης, τόσο στο πολιτικό της σκέλος όσο και στο δικαστικό, παρ’ ότι οι καταγγελίες ήταν κάτι παραπάνω από στοιχειοθετημένες, παρέμεινε απαθής όταν το λιγότερο που μπορούσε να πράξει ήταν τουλάχιστον να θέσει σε διαθεσιμότητα τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Με όλα τα παραπάνω, και για τον πλέον αδαή είναι εμφανές το πολιτικό δίχτυ προστασίας του συστήματος Ρασπούτιν – Τουλουπάκη, το οποίο δεν επέτρεψε σε μια σειρά των προαναφερομένων ανωτάτων εισαγγελέων να πράξει τα αυτονόητα, εκθέτοντας έτσι τη Δικαιοσύνη για την οποία θα χρειαστεί η παρέλευση πολλών ετών για να επουλωθεί το τραύμα που υπέστη.

Παραθέτουμε τα στοιχεία-βόμβα που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τον παραδικαστικό μηχανισμό Ρασπούτιν ο Γιάννης Αγγελής, που αποδεικνύουν πώς στήθηκε η σκευωρία Novartis με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες και πώς κατασκευάστηκαν οι διώξεις κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξηγεί πως οι νέες αποκαλύψεις θεμελιώνουν ευθέως το αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας από τους εισαγγελείς Διαφθοράς καθώς μεταξύ άλλων δείχνουν πως η κυρία Ελένη Τουλουπάκη και οι στενοί της συνεργάτες λειτούργησαν «εκ του πονηρού» και χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν ή απέκρυψαν άτυπες πληροφορίες που έλαβαν απο τις αμερικανικές αρχές.

Εκτός αυτών ο κ.Αγγελής  διαβίβασε μια σειρά εγγράφων της εισαγγελίας Διαφθοράς μεταξύ των οποίων και δύο νέες εκθέσεις του FBI.

Από αυτά προκύπτει πως οι περίφημες αμερικανικές εκθέσεις καταγράφουν τις καταγγελίες δύο μαρτύρων που κωδικοποιούν ως C1 και C2. Επισημαίνουν δε ότι πρόκειται για Έλληνες πολίτες στελέχη της novartis Ελλάδας. Μάλιστα για τον C1 δίνουν πληροφορίες που παραπέμπουν σε γνωστό πρόσωπο το οποίο εικάζεται ότι είναι ο «Μάξιμος Σαράφης».

Ειδικότερα η έκθεση αναφέρει: «Ο C1 προσελήφθη από την Novartis Ελλάς S.A.C.I (NVG) περίπου τον Ιούνιο του έτους 2008 εως τον Οκτώβριο του έτους 2014 ως Διευθυντής Επικοινωνίας και Συλλογικής Ευθύνης. Με αυτή την ιδιότητα ο C1 ήταν υπεύθυνος για τα μέσα και τις δημόσιες σχέσεις και πρωτοβουλίες πρόσβασης στην αγορά στην Ελλάδα». Να σημειωθεί ότι ο C1 κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές προσδοκώντας οικονομικό όφελος, στοιχείο που καθιστά αυτομάτως παράνομη την συνεργασία του με τις ελληνικές αρχές για την διερεύνηση της ίδιας υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι Διευθυντής Επικοινωνίας της Novartis στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2008 έως το τον Οκτώβριο του 2014 ήταν ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ωστόσο ο ίδιος καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αρνήθηκε επίμονα και σε πλήθος ερωτήσεων ότι έχει συνεργαστεί για την υπόθεση με εγχώριες ή αλλοδαπές αρχές.

Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι πως υπογραμμίζουν ότι οι πληροφορίες των εγγράφων «βασίζονται σε εξέταση μαρτύρων…» πως «η έρευνα είναι εν εξελίξει και το FBI όπως και οι εισαγγελείς των ΗΠΑ δεν έχουν καταλήξει σε πραγματικά ή νομικά συμπεράσματα…» και πως οι πληροφορίες «δεν θα έπρεπε να εκληφθεί σαν τελικό πραγματικό πόρισμα».

Πώς περιγράφει στην αναφορά του ο Γ. Αγγελής την παράνομη τακτική

Πιο αναλυτικά η παράνομη τακτική που ακολούθησε η η κυρία Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, περιγράφεται στην αναφορά του κ. Αγγελή ως εξής:

– ακύρωσε την επίσημη δικαστική συνδρομή με τις ΗΠΑ που είχε ξεκινήσει η προκάτοχός της Ελένη Ράικου

 προχώρησε σε παράτυπες συναντήσεις με Αμερικάνους αξιωματούχους ακόμα και σε διαδρόμους ξενοδοχείων

– «βάφτισε» αδιαβάθμητα έγγραφα (“unclassified”) του FBI ως «άκρως απόρρητα» προκειμένου να μην τα διαβιβάσει στους ανωτέρους της και στην Βουλή

– προχώρησε σε επιλεκτική χρήση των πληροφοριών δημιουργώντας στρεβλή εικόνα για τα πραγματικά στοιχεία που έστειλαν οι αμερικανικές αρχές αποκρύβοντας παράλληλα τις εκθέσεις από τις οποίες δεν προκύπτει εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών στην υπόθεση

– απέκρυψε την επισήμανση των αμερικανικών αρχών ότι οι πληροφορίες βασίζονται σε καταγγελίες μαρτύρων και δεν αποτελούν πραγματικά νομικά συμπεράσματα

– παράνομα έθεσε σε καθεστώς προστασίας τουλάχιστον έναν μάρτυρα αν και γνώριζε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές αποσκοπώντας σε οικονομικό όφελος

 αδιαφόρησε για την διερεύνηση του πραγματικού σκανδάλου που αφορούσε χρηματισμό ιατρών προκειμένου να κατασκευάσει πολιτικό σκάνδαλο.

Η νέα αναφορά του έμπειρου εισαγγελέα συνοδεύεται και με εκθέσεις του FBI οι οποίες, όπως ο ίδιος εξηγεί, τεκμηριώνουν τις καταγγελίες για τον τρόπο δράσης της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Υποστηρίζει ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς κρατά στο συρτάρι της κι άλλα αμερικανικά έγγραφα

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής διαβίβασε στις 18 Μαΐου 2020 στον Άρειο Πάγο συνολικά 8 εκθέσεις του FBI τις οποίες του είχε παραδώσει η κυρία Τουλουπάκη τον Νοέμβριο του 2018.

Ωστόσο ο ίδιος επισημαίνει ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς εξακολουθεί να κρατά στο συρτάρι της επιπρόσθετα αμερικανικά έγγραφα.

«Από τη σύγκριση του αριθμού των εγγράφων προκύπτει ότι, ενώ η κα Τουλουπάκη μου προσκόμισε συνολικώς οκτώ (8) έγγραφα στην Αγγλική γλώσσα, ο κ. Τζούρας μου προσκόμισε δώδεκα -12- έγγραφα. Αυτό σημαίνει λογικώς ότι, στην κατοχή της κας Τουλουπάκη βρίσκεται ακόμα άγνωστος αριθμός εγγράφων, που δεν δύναται να διαπιστωθεί, αφού δεν έθετε σε αυτά αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων εγγράφων. Σε κάθε περίπτωση πάντως και απ΄ ότι γνωρίζω, στην Βουλή γνωστοποίησε μόνο δύο έγγραφα (τον μήνα Φεβρουάριο του 2018) αποκρύπτοντας τα λοιπά (προκειμένου να υλοποιήσει το «τύπου Ρασπούτιν» αρχικό Σχέδιο)…» επισημαίνει ο κ. Αγγελής.

Επιπροσθέτως, υπογραμμίζει πως στις επίμαχες εκθέσεις: «δεν αναγράφεται σε οποιοδήποτε σημείο των ο όρος «απόρρητο» ή «εμπιστευτικό». Αντιθέτως μάλιστα όλα τα ξενόγλωσσα (στην Αγγλική) έγγραφα αναγράφουν ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ στην πρώτη σειρά (προμετωπίδα) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ τον όρο «UNCLASSIFIED», που σημαίνει στην Ελληνική γλώσσα «αδιαβάθμιτο», «μη απόρρητο». Ιδιαίτερα οφείλω να τονίσω ότι, ο όρος «UNCLASSIFIED» αναγράφεται όχι μόνον στην αρχή και στο τέλος της πρώτης σελίδας των θεωρούμενων (από την κα Τουλουπάκη και τους επίκουρους αυτής) «ως απορρήτων» εγγράφων, αλλά ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ (αρχή και τέλος) όλων των σημαντικών εγγράφων. Ιδιαιτέρως επίσης οφείλω να τονίσω ότι, υπάρχει σημαντικός αριθμός εγγράφων προερχόμενος από τις ΗΠΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ σ΄ αυτά «η δέσμευση μη χρήσεως από άλλες Αρχές» (ενδεικτικώς Σας διαβιβάζω το από 22-6-2017 έγγραφο ΗΠΑ). Τα παραπάνω, οι εμπλεκόμενοι Εισαγγελείς διαφθοράς έχουν αποκρύψει, τόσο από τους προϊσταμένους τους Εισαγγελείς (π.χ. κ. Ζαχαρή), όσο και από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, που ασκεί χρέη εισαγγελέως, ενώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, εάν έχουν υποπέσει στην αντίληψη του ήδη επόπτη των κ. Παναγιώτη Μπρακουμάτσου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι εμπλεκόμενοι στην έρευνα της υπόθεσης NOVARTIS εισαγγελείς διαφθοράς, εμφανίζουν παραπλανητικώς ότι, τα έγγραφα που είναι στην κατοχή των, έχουν δήθεν αποσταλεί από τις Αμερικανικές Αρχές στα πλαίσια νόμιμης δικαστικής συνδρομής και ως δήθεν «απόρρητα»”.

Ο κ. Αγγελής επισημαίνει δε πως «η άποψη όμως ότι τα επίδικα έγγραφα είναι απόρρητα, διότι δήθεν έχουν ληφθεί στα πλαίσια δικαστικής συνδρομής δεν είναι απλώς εσφαλμένη, αλλά υποστηρίζεται «εκ του πονηρού», αφού η γνωστοποίηση του περιεχομένου των πληροφοριακών σημειωμάτων, θεμελιώνει το ποινικό αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, τόσο για την ίδια την κα Τουλουπάκη, όσο και για τους επίκουρους εισαγγελείς αυτής. Ενδεχομένως δε, να θεμελιώνει και την άμεση συνέργεια στην εν λόγω πράξη (κατάχρησης εξουσίας) ή τουλάχιστον το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματίου, για όσους υποστηρίζουν την συγκεκριμένη άποψη, καθώς και για όσους κατέχουν τα συγκεκριμένα έγγραφα και δεν τα διαβιβάζουν σε εισαγγελική Αρχή, που διενεργεί νομότυπο έλεγχο, αν και έχουν νόμιμη υποχρέωση προς τούτο, λόγω του καθήκοντος αληθείας, που διέπει κάθε υπηρεσιακή των ενέργεια».

[Πηγή των παραπάνω εγγράφων: «Πρώτο Θέμα».

Με όλα τα παραπάνω, η θέση της καςΤουλουπάκη δεν είναι απλά επισφαλής, αλλά επιβάλλεται άμεσα όλα τα πεπραγμένα της να επανεξεταστούν εκ νέου ώστε να ισχύσουν και για την εισαγγελέα Διαφθοράς όσα ισχύουν για όλους τους άλλους δικαστικούς λειτουργούς. Οι «προστάτες» της θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα, και ενδεχομένως όσο ψηλά και αν βρίσκονται να καταγγελθούν στους πολίτες που τους ψήφισαν ως μέρος της πρωτοφανούς για τα πολιτικά χρονικά σκευωρίας.

Διαβάστε επίσης