Πολλοί «πονοκέφαλοι» για τον πρωθυπουργό

Προβληματισμός επικρατεί στους παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω της καταγραφής φυγόκεντρων δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος –παρά το… σκληρό ροκ με τη Νέα Δημοκρατία- κινείται αρκετά κάτω από το 50%.

Μάλιστα, ακόμη και το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι η «επάρατη δεξιά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να ισοπεδώσουν το Δημόσιο με απολύσεις και μειώσεις μισθών» δεν έχει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, δείχνει την έλλειψη στρατηγικής και ρητορικής ελπίδας από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία μετά από συνεχή λάθη σε κάθε τομέα πολιτικής περιορίζεται στο να δαιμονοποιεί τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα, ενώ άπαντες παίρνουν… θέσεις για το συνέδριο, στο εσωκομματικό πεδίο καραδοκεί η αντιπολίτευσης της τάσης των 53+ η οποία εμφανίζεται ως ο φύλακας άγγελος της παράδοσης του κόμματος κυρίως στα θέματα των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Η αντιπαράθεση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Nίκο Τόσκα παραμένει ζωντανή γεγονός που έχει οδηγήσει τον επικεφαλής του υπουργείου αρκετές φορές στα όρια της παραίτησης.

Ωστόσο, εσχάτως προέκυψαν και νέα πεδία της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης όπως οι τηλεοπτικές άδειες, η σύγκρουση υπουργών με το ΤΑΙΠΕΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο χρόνος διευθέτησης του χρέους αλλά και το προσφυγικό που ταλανίζουν την κυβερνητική συνοχή.

Η υπόθεση της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών έχει ξεκινήσει τις κόντρες μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, με πιο κορυφαία την αντίδραση του Πάνου Καμμένου. Δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν σε κάθε του παρέμβαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαπολύει επίθεση εναντίον της οικογένειας Καλογρίτσα, ενώ… οργίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τα δημοσιεύματα για τα βοσκοτόπια που παραχωρήθηκαν από άλλον επιχειρηματία και  εντάχθηκαν στο Πόθεν Έσχες της εταιρείας που υπερθεμάτισε για την δεύτερη άδεια. Η δημοσιογραφική έρευνα αναφέρει ότι είναι  υπερτιμημένα, καθώς κοστολογούνται για 100 εκατ. ευρώ όταν η πραγματική τους αξία δεν ξεπερνά –σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- τα 5 ή 6 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η Έκθεση της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής αναμένεται να δώσει στο φως της δημοσιότητας όλες τις σχέσεις με πολιτικούς και τον δανεισμό εργολαβικών εταιρειών. Στο στόχαστρο κυβερνητικών στελεχών έχει ήδη τεθεί ο Γιάννης Στουρνάρας μετά την εισβολή του Οικονομικού Εισαγγελέα στην εταιρεία της συζύγου του και την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα