«Πολύ ισχυρό το τεχνικό επιτελείο»

Την άποψη ότι το νέο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού, του οποίου ηγείταιο Γιάννης Αναστασίου -ως προπονητής- αλλά περιλαμβάνει και τον ίδιο, είναι πολύ δυνατό εξέφρασε ο Γιάννης Βονόρτας. Ο Έλληνας προπονητής, σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», αναφέρθηκε επίσης στον Φάμπρι, τον Ρότσα, αλλά και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Βονόρτα:

Σε ποια κατάσταση βρήκατε την ομάδα όταν την αναλάβατε από τον Φάμπρι; Κάκιστη ή τραγική;
«Η ομάδα σε όλα τα επίπεδα είχε πολύ χαμηλές τιμές. Οι παίκτες ήταν με κομμένα τα φτερά τους, υποτονικοί, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, χωρίς διάθεση. Επιδίωξή μας ήταν πώς θα ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές της ομάδας και πέρα από την παράμετρο της διάθεσης και της ψυχολογίας, έδειξα σεβασμό και εκτίμηση στην προσωπικότητά τους, κάτι που φάνηκε να επιστρέφει σε μένα από τους ίδιους. Έπρεπε να πιστέψουν και πάλι στον εαυτό τους».

Είναι δυνατόν σε έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός ο προπονητής να μιλάει για κάστρα και Ινδιάνους στους παίκτες του;
«Ο κάθε προπονητής θέλει να δώσει κίνητρο στους παίκτες του με το δικό του τρόπο. Κάποιοι προπονητές χρησιμοποιούν αλληγορικές εκφράσεις. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και με παραδείγματα κοντινά και σύγχρονα, γατί αυτά επιδρούν περισσότερο».

Πιστεύετε ότι ο Ρότσα αδικήθηκε με τον τρόπο που έφυγε από την πρώτη ομάδα;
«Μπορούσε να συνεχίσει αυτό το σχήμα. Ήταν σοκαριστική ήττα από τη Βέροια, αλλά η ομάδα είχε παίξει καλό ποδόσφαιρο. Έπρεπε να υπάρξει ψυχραιμία. Η ομάδα μέσα σε έναν μήνα είχε δώσει 9 ματς και φυσιολογικά παρουσίασε κόπωση. Δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση και σε συνδυασμό με το κλίμα που επικρατούσε με κάποιους παίκτες σε σχέση με το παρελθόν, ήρθε το διαζύγιο με τον Ρότσα».

Πού θα ήταν ο Παναθηναϊκός αν δεν είχε μπει μπροστάρης ο Γιάννης Αλαφούζος;
«Είμαι γραμματέας στο σύνδεσμο παλαιμάχων του Παναθηναϊκού και πέρυσι κάναμε διερευνητικές επαφές με μετόχους για να βοηθήσουμε. Η προσπάθεια αυτή δεν βρήκε ανταπόκριση και εμείς μόνοι μας δεν μπορούσαμε, δεν είχαμε τη δύναμη σε κανένα επίπεδο να τρέξουμε την ομάδα. Τα γεγονότα θα είχαν εξελιχθεί πολύ άσχημα και με απρόβλεπτες συνέπειες, αν ό κ. Αλαφούζος δεν αναλάμβανε αυτό το μεγάλο εγχείρημα με όραμα να ενώσει τον Παναθηναϊκό κόσμο.

Πριν αναλάβει ο πρόεδρος τις πρωτοβουλίες που πήρε, υπήρξε η ανησυχία μήπως βιώσουμε και στον Παναθηναϊκό φαινόμενα διάλυσης, κάτι που δυστυχώς είδαμε στην ΑΕΚ. Και τώρα η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά τουλάχιστον είμαστε ζωντανοί. Τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά, γίνονται σταθερά βήματα και πλέον έχει χαραχτεί συγκεκριμένη πολιτική και πλάνο για την αναγέννηση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα».

Είναι ρίσκο για τον Παναθηναϊκό η πρόσληψη του Αναστασίου;
«Ο Αναστασίου είναι μορφωμένος, έχει σπουδές και γνώσεις. Έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει. Επιπροσθέτως, όλο το τεχνικό επιτελείο είναι πολύ ισχυρό».

 

Διαβάστε επίσης