Πονοκέφαλος από το πουθενά στα ελληνοτουρκικά

Ειδικών χειρισμών το περιστατικό με το ψαράδικο στο Κατάκολο που «έκρυβε» στα.. αμπάρια του Τούρκους και Κούρδους αντικαθεστωτικούς

Το τελευταίο πράγμα με το οποίο θα ήθελε να απασχολήσει το μυαλό του στην παρούσα φάση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα «ατύχημα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που θα κλιμακώσει περεταίρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών. Κι αν δεν είναι «ατύχημα» η κατάπλευση στο Κατάκολο ενός αλιευτικού με 65 μετανάστες μπορεί υπό προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε τέτοιο, δεδομένου ότι οι επιβαίνοντες σε αυτό δεν ήταν όποιοι κι όποιοι. Αντιθέτως ήταν 20 Τούρκοι αστυνομικοί, 10 Κούρδοι του PKK, πανεπιστημιακοί, ένας δημοσιογράφος, ακόμη κι ένας βουλευτής!!!

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης (3/11) όταν Έλληνες λιμενικοί έκαναν ενδελεχή έλεγχο στους μετανάστες ενός ψαράδικου με το διακριτικό όνομα «ΝΕΜΟ» και ανακάλυψαν ότι μεταξύ των 65 επιβατών ήταν αρκετοί Τούρκοι και Κούρδοι. Η οξυδέρκεια του λιμενάρχη Κατακόλου, Δημήτρη Παπαηλιού, φαίνεται ότι ήταν αυτή που έβγαλε το «λαβράκι», καθώς γνώστης ων της τουρκικής γλώσσας, ο λιμενάρχης συνομίλησε με τους επιβάτες που στην πορεία άρχισαν να «μαρτυρούν» το… βιογραφικό τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, 20 εξ αυτών είναι Τούρκοι αστυνομικοί που αυτομόλησαν, χαρακτηριζόμενοι από την Άγκυρα ως «Γκιουλενιστές», 10 Κούρδοι που είναι μέλη του PKK, ένας επίσης Κούρδος δημοσιογράφος που ισχυρίζεται ότι έχει διωχθεί από το καθεστώς Ερντογάν και έχει φυλακιστεί για τρία χρόνια, αλλά και ένας Κούρδος βουλευτής που φοβούμενος για τις συνέπειες κρατά το στόμα του κλειστό.

Γίνεται εύκολα κατανοητό πώς οι ελληνικές αρχές βρίσκονται μπροστά σε ένα λεπτών χειρισμών περιστατικό που δεν αποκλείεται η τουρκική προπαγάνδα να το κάνει σημαία αναθερμαίνοντας την προκλητικότητά της έναντι της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα