«Ποντικοπαγίδα» για τουρίστες και έργα τέχνης

Δηλώνουν υπερήφανοι για τα σπάνια και πολύτιμα εκθέματα και χιλιάδες τουρίστες κατακλύζουν το διάσημο μουσείο της πόλης τους για να περιηγηθούν στους διαδρόμους τους και να θαυμάζουν τα έργα τέχνης που φέρουν τις υπογραφές των αρχαίων Ελλήνων. Τώρα οι Γάλλοι μπορούν να καμαρώνουν και για τα τρωκτικά που φέρεται να έχουν γίνει μόνιμοι κάτοικοι του Λούβρου και αμαυρώσουν την εικόνα του ξακουστού θησαυρού τους, του μουσείου τους.

Τελικά οι φήμες που λένε ότι δεν είναι τυχαία οι δημιουργοί των διασημότερων αρωμάτων του κόσμου καθώς η σχέση τους με την καθαριότητα δεν είναι και η καλύτερη, έχουν βάση και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Le Parisien», οι Γάλλοι είναι «τσακωμένοι» με την καθαριότητα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα οι τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά το μουσείο βλέπουν στους κήπους τους τα –συμπαθή για κάποιους – τρωκτικά να κάνουν βόλτες. Οι περισσότεροι στη θέα τους τρέχουν πανικόβλητοι και δηλώνουν δυσφορία για την άθλια κατάσταση η οποία επικρατεί στους κήπους του Λούβρου. Από την άλλη, παντού υπάρχουν τα παράδοξα και έτσι κάποιοι βρίσκουν συμπαθεί τα τρωκτικά καθώς τα συγκρίνουν με το διάσημο πρωταγωνιστή κινουμένων σχεδίων «Ratatouille». Βέβαια, η κοινή γνώμη των επισκεπτών δηλώνει αγανάκτηση και αποτροπιασμό στην κατάσταση που φανερώνει βασική έλλειψη καθαριότητας και κανόνες υγιεινής.

«Είναι αηδιαστικό και όχι αυτό που θα περίμενε κανείς. Εγώ πάντως δεν θα έτρωγα εκεί το φαγητό μου», σχολιάζει στο Twitter ένας επισκέπτης του τουριστικού θέρετρου από το Μπέρμινγχαμ της Βρετανίας, ο RonSmith.

Με βάση το ρεπορτάζ , οι «Κήποι του Λούβρου» αποτελούν ιδανικό τόπο για τα τρωκτικά καθώς τους εξασφαλίζει πρόσβαση σε νερό. Μπορεί έως τώρα οι τοπικές αρχές να  είχαν τον έλεγχο της κατάστασης και να κρατούν τα ποντίκια μακριά από τους ανθρώπους, ωστόσο, οι επικεφαλής του μουσείου έφτασαν πλέον στο σημείο να ζητήσουν την βοήθεια ιδιωτικής εταιρείας για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Μάλιστα, τα ποντίκια αναμένεται να «πλήξουν» τα έσοδα του μουσείου από τις πωλήσεις εισιτηρίων, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Οι Γάλλοι έχουν θησαυρούς στα χέρια τους και προφανώς δεν τους εκτιμούν. Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευόμαστε στο διασημότερο μουσείο του κόσμου τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της τέχνης και εκείνοι να μην φροντίσουν τουλάχιστον για την καθαριότητά του μέρους, χάρη στο οποίο κερδίζουν χιλιάδες χρήματα κάθε χρόνου χάρη στον ελληνικό πολιτισμό;

Το δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας leparisien.fr:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα