Πορείες και διαδηλώσεις στη μνήμη Γρηγορόπουλου

Σαν σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης προς αυτόν.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, σήμερα 6 Δεκεμβρίου, τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι δρακόντεια, δημιουργώντας έτσι ένα «φρούριο», ενώ θα υπάρξουν και αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου τα Αθήνας,.

Που θα γίνουν διαδηλώσεις και πορείες:

Τα 12 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια.

Στο ίδιο σημείο, έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία με καλέσματα από τα 17:30 για την πορεία που αναμένεται να ξεκινήσει τα 18:00

Για τα 21:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Τα 12:00 και τα 18:00 θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες και στη Θεσσαλονίκη από την Καμάρα.

Το απόγευμα τα 18:00, θα γίνουν διαδηλώσεις σε Πάτρα, Λάρισα, Κομοτηνή,  Χανιά, Ιωάννινα, Μυτιλήνη.

H ΕΛ.ΑΣ κάνει φρούριο την Αθήνα

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σήμερα θα είναι τα ίδια με αυτά του Πολυτεχνείου, με τους αστυνομικούς που θα βρεθούν στο κέντρο της πόλης να ξεπερνούν τους 5.000 δημιουργώντας έτσι έναν μεγάλο κλοιό στο κέντρο της Αθήνας.

Όμως, ανάμεσα στους αστυνομικούς θα βρίσκονται επίσης, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί που είναι στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, με σκοπό να παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη.

Παράλληλα, πτήσεις πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα δίνουν τη «γενική εικόνα» της πόλης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τέλος, το ειδικό υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ., ο Αίαντας, που έκανε την εμφάνισή του στα επεισόδια του Πολυτεχνείου, θα βρίσκεται και πάλι σε κοντινή απόσταση από τα Εξάρχεια και θα επέμβει, αν κριθεί αναγκαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα «προληπτικά μέτρα» της Αστυνομίας περιλαμβάνονται για ακόμη μία χρονιά και οι έρευνες για τον εντοπισμό «καβαντζών». Σημείων δηλαδή που οι αντιεξουσιαστές μπορεί να κρύψουν πολεμοφόδια όπως μολότοφ, πέτρες, βεγγαλικά, σφυριά αλλά και φωτοβολίδες ευθείας βολής.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης