Πόρτα και στο Rolland Garros για τον Τζόκοβιτς

Μετά το Australian Open o Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πιθανό να απουσιάσει και από το Rolland Garros αν δεν εμβολιαστεί…

Αργά το βράδυ, η γαλλική βουλή πέρασε νομοσχέδιο με το οποίο αυστηροποιούνται τα μέτρα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού με την αναμνηστική δόση γίνεται απαραίτητο για την είσοδο σε πολλούς χώρους, μεταξύ αυτών και οι αθλητικοί.

Προ ημερών, η υπουργός Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρατσινεάνου είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία εξαιρούσε τους αθλητές διεθνών διοργανώσεων από την υποχρέωση κατοχής πιστοποιητικού εμβολιασμού, όμως με αφορμή το νέο νομοσχέδιο, τοποθετήθηκε μέσω social media και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει αυτή η εξαίρεση.

“Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο”, έγραψε η γεννημένη στη Ρουμανία υπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα