Πώς αντιμετωπίζει την παραπληροφόρηση ο γερμανικός τηλεοπτικός οργανισμός «ZDF»; (φωτό)

Η ειδική ομάδα θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα «Truly Media»

Η «Zweites Deutsches Fernsehen» (ZDF), ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα δημόσιας τηλεόρασης στη Γερμανία, είναι ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από όλα τα ομοσπονδιακά κράτη της Γερμανίας (Bundesländer).

Η ειδική ομάδα fact checkers της «ZDF» θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα «Truly Media» για να συγκεντρώσει και να επαληθεύσει τις ηλεκτρονικές πληροφορίες και το περιεχόμενο που δημιουργείται από το χρήστη (UGC).

Η πλατφόρμα «Truly Media» αναπτύχθηκε από την «Athens Technology Center» (ATC), εταιρεία ηγέτη στο σχεδιασμό και παροχή λύσεων λογισμικού για την αγορά των media παγκοσμίως, από κοινού με την Deutsche Welle (DW) προκειμένου να υποστηρίξει την αξιολόγηση του βαθμού εγκυρότητας του περιεχομένου που οι μοιράζεται μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Η πλατφόρμα έχει ήδη αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο για τις συντακτικές ομάδες της Deutsche Welle (DW), χρησιμοποιείται από τη Διεθνή Αμνηστία για την επιβεβαίωση αναφορών σχετικών με περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει τεθεί υπό δοκιμασία κατά τη διάρκεια των Γερμανικών εκλογών του 2017.

 

 

Διαβάστε επίσης