Πως αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

«Ιστορική και πολύ σημαντική» χαρακτηρίζουν πηγές προσκείμενες στον πρωθυπουργό, την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ για την παρέμβαση του προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και να υπάρξει σύντομα ρύθμιση του χρέους. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα για τη ρύθμιση του χρέους και οι δηλώσεις του ότι «η λιτότητα δεν μπορεί να είναι συνταγή ανάπτυξης» απευθύνεται και στο Βερολίνο.

Επιπλέον, στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός φέρεται να ευχαρίστησε τον Αμερικανό Πρόεδρο για τη βοήθεια προς τη χώρα μας με τον Ομπάμα να εκτιμά ότι όλα θα πάνε καλά και η Ελλάδα γρήγορα θα ξεπεράσει την κρίση, ενώ τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα κρατήσουν προσωπική επαφή –σύμφωνα πάντα με την κυβερνητική διαρροή-, όπως επαφή θα κρατήσουν και τα επιτελεία τους.

Τέλος, οι ίδιες πηγές προκύπτει μεταφέρουν ένα πολύ φιλικό και θετικό κλίμα που αποτυπώθηκε ανάμεσα στους δύο ηγέτες, τόσο στις δημόσιες δηλώσεις τους όσο και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, κατά τη διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα. Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν φιλικός προς τον πρωθυπουργό (τέσσερις φορές τον αποκάλεσε στις επίσημες δηλώσεις του «Αλέξη»).

Διαβάστε επίσης