Πώς γλίτωσε ο Ιβάν από την Ουκρανέζα Άννα

Ένα γατόνι στην ΕΠΟ σκέφτηκε –κι ευτυχώς δεν το έκανε– να ζητήσει εξαίρεση από το CAS την εξαίρεση της  Μπορντιούγκοβα, που δικαίωσε τον Άρη κι επέστρεψε τους έξι βαθμούς, την ώρα που ο Σαββίδης φιλοξενεί Ουκρανούς στο Πόρτο Καρράς. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε κι άλλον μεγάλο αντίπαλο, πλην Ολυμπιακού

Ο Καρυπίδης πήρε πίσω τα έξι ποντάκια από το CAS. Παίχτηκε τίποτα σοβαρό στο CAS ή ήταν μία παπαριά της Επιτροπής Δεοντολογίας και της Εφέσεων της ΕΠΟ η δικαίωση στην Ελβετία; Τίποτα δεν παίχτηκε, ρε. Απολύτως τίποτα. Μερικές συμπτώσεις μονάχα και τίποτα άλλο. Να σ’ το κάνω σέντσια.

Πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής που δίκασε την υπόθεση του Άρη για την πλαστογραφία τού Λάσκοφ ήταν η Ουκρανέζα Άννα Μπορντιούγκοβα. Ο Ιταλοελβετός Μικέλε Μπερνασκόνι και ο Ελβετός Πάτρικ Γκρανζάν οι άλλοι δυο. Κι ένας ad hoc δικηγόρος, ο Ολλανδός Ντένις Κούλααρντ. Μάλιστα. Ο Άρης είχε δικηγόρους τον μπασμένο σε τέτοια ζητήματα Κωνσταντίνο Ζέμπερη και τη Χρυσούλα Σεβαστοπούλου. Η ΕΠΟ πήγε εκεί με δικηγόρους την Ελβετίδα Ιζαμπέλ Φαλκόνερ, τη συμπατριώτισσά της Μέλανι Σάφερ και τον επίσης Ελβετό Γκαουντέζ Κόπριο με τον οποίο έχουν ο ίδιο γραφείο.

Πάμε παρακάτω. Ουκρανέζα πρόεδρος, και ο Ιβάν Σαββίδης σημαίνον πρόσωπο στη Ρωσία και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, αντιπάλου του Άρη, με τον Πόλεμο στην Ουκρανία να έχει ανάψει. Ένα γατόνι της πιάτσας την πήγε μακριά τη δουλειά. Σου λέει, μπας και γίνει καμία  κουτσουκέλα και αθωωθεί ο Άρης, επειδή η Άννα είναι Ουκρανέζα, και ο Ιβάν και Ρώσος εκτός από Έλληνας; Κάτι πρέπει να κάνουνε. Ποιος, όμως, να έπιανε την Ιζαμπέλα και τη Μέλανι να της πει «το και το» και να ζητήσει την εξαίρεση της Άννας από την Ουκρανία; Θα του έκλεινε το τηλέφωνο. Θα ήταν προσβολή να ζητήσουν την αντικατάσταση της Άννας Μπορντιούγκοβα. Το παράτησαν. Κι ευτυχώς για τον Ιβάν Σαββίδη, το παράτησαν. Και θα σου εξηγήσω γιατί παρακάτω.

Και ξαφνικά, το γατόνι της ΕΠΟ έφαγε μια, ακόμα, φλασιά. Η Άννα Μπορντιούγκοβα ήταν στην επιτροπή Ακεραιότητας της UEFA με τον Έλληνα δικηγόρο Δημήτρη Δαβάκη, που ήταν «υπεύθυνος Ακεραιότητας» της ΕΠΟ επί εποχής Γκιρτζίκη, το 2015. Τον Δαβάκη τον είχε προτείνει στον Φούσεκ αυτό το τρομερό μυαλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, από την πιο «καθαρή» ποδοσφαιρικά χώρα της Ευρώπης, τη Μάλτα, ο Μπιόρν Βασάλο. Και σου λέει το γατόνι ότι κάτι μπορεί να παίχτηκε εκεί στην ίδια επιτροπή που ήταν ο Δαβάκης με την Ουκρανέζα την Άννα. Κι όχι μόνο αυτός, αλλά ένας εκ των τριών δικαστών, ο Πάτρικ Γκαουντέζ, είναι φίλος με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, που επίσης είναι δικαστής στο CAS. Μέχρι και φίλοι στο LinkedIn έψαξε και βρήκε ότι είναι ο Σόφο με τον Πάτρικ. Λες κι είναι κακό, δηλαδή. Να ενοχοποιήσουμε και τις φιλίες. Πάλι δεν έγινε τίποτα με τη Μέλανι και την Ιζαμπέλ. Κι έτσι έγινε η δίκη κανονικά και αθωώθηκε ο Άρης και του επέστρεψαν τους έξι βαθμούς.

Κι απορώ, δηλαδή, πώς και δεν σήκωσε κουρνιαχτό το Σαββιδοτεχνείο για τη σύνθεση του δικαστηρίου.  Βούτυρο στο ψωμί είναι τέτοιες ειδήσεις. Το ξέρανε; Βεβαίως και το ξέρανε, ότι η Μπορντιούγκοβα ήταν στην ίδια επιτροπή με τον Δαβάκη. Όταν, μάλιστα, ο Γκιρτζίκης είχε στείλει τον integrity officer Δαβάκη στην επιτροπή τής UEFA, ολόκληρα κατεβατά είχαν γράψει εις βάρος του. Ότι είναι άρρωστος «γαύρος» και ότι φωτογραφήθηκε με τον μακαρίτη τον Σάββα Θεοδωρίδη, και άλλες τέτοιες παπαριές. Γιατί έκανε τουμπεκί το Σαββιδοτεχνείο;

Απλά πράγμα είναι αυτά, ρε. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι κανένας τυχαίος να κάνει φασαρία με το Σαββιδοτεχνείο επειδή η πρόεδρος του δικαστηρίου είναι Ουκρανέζα και μπορεί να μεροληπτούσε υπέρ του Άρη. Άπαξ και το έκανε αυτό, θα τελείωσε μια κι έξω από την Ελλάδα, στις συνειδήσεις του κόσμου. Όταν εισβάλλει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία και γαζώνει στον δρόμο παιδάκια, δεν είναι τρελός ο Ιβάν να το παίξει φουλ Ρωσία και Πούτιν. Άπαξ και το έκανε αυτό κι άφησε το τρελο-Σαββιδοτεχνείο να γράφει τις παπαριές του, πώς θα έδινε εντολή μετά να φιλοξενηθούν Ουκρανοί πρόσφυγες στο Πόρτο Καρράς; Θα του λέγανε, από τη μία τα βάζεις με την Ουκρανέζα την Άννα, κι από την άλλη το παίζεις και φιλο-Ουκρανός και μας δίνει το ξενοδοχείο σου; Κάνε μας τη χάρη. Κατάλαβες τώρα, μάστορα, γιατί θα μπορούσε το γατόνι τής ΕΠΟ να τινάξει στον αέρα τον Σαββίδη, προσπαθώντας να προσφέρει υπηρεσίες;

Πάμε παρακάτω, γιατί έχει ωραία πράγματα σήμερα το μαγαζί. Ο Άρης δικαιώθηκε. Μάλιστα. Ο ΠΑΟΚ απόκτησε και πάλι σοβαρό αντίπαλο στη Θεσσαλονίκη. Αυτό αποφάσισε το CAS. Μέχρι τώρα ήξεραν στον ΠΑΟΚ ότι αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός και μόνο αυτός. Τώρα, όμως, άλλαξε η πλάκα, άλλαξε το έργο. Τώρα θα έχει και τον Άρη στην παρέα. Γι’ αυτό φαγώθηκε το Σαββιδοτεχνείο να γράφει ότι ο Άρης είναι καταδικασμένος, ότι ο Καρυπίδης τον πήρε στον λαιμό του και άλλες τέτοιες παπαριές.

Έτσι είναι. Δεν περνούσε μέρα και νύχτα που να μη γράφουν για επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του Άρη για την υπόθεση Λάσκοφ. Ότι έτσι έκανε η ομάδα του, έτσι υπόγραψε ο Καρυπίδης, ο Άρης κινδυνεύει με υποβιβασμό και καταστρέφεται, κι ο Καρυπίδης θα φύγει με ελικόπτερο από τη Θεσσαλονίκη. Γράφανε για πανηγυρικές επιβεβαιώσεις, ότι η ελληνική Δικαιοσύνη μίλησε και τα ρέστα. Επί προεδρίας του πολυχρονεμένου Ευάγγελου (Βάγγου για τους φίλους) Γραμμένου. Είχαν αποφασίσει εκείνοι οι δικαστές που ψηφίστηκαν από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ κι είχε δοθεί γραμμή ποιους να ψηφίσουν. Επί Ευάγγελου-Βάγγου και της «εξυγίανσης». Ανακατεύτηκε και το Εσωτερικών, πλαστογραφία καραμπινάτη, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες. Και βάρ’ του – δώσ’ του μανταλάκια, ότι ο Άρης επιστρέφει στη Β΄ Εθνική. Αφού ο Ηρακλής υποβιβάστηκε το 2011 για πλαστή ενημερότητα, δεν θα υποβιβαζότανε ο Άρης για καραμπινάτη πλαστογραφία; Εύκολα όλα για το Σαββιδοτεχνείο, που κάνει δημοσιογραφία φοβερή και τρομερή. Στο παραμύθι.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ανακατέψανε και την κυβέρνηση μέσα. Ότι θ’ αναλάμβανε ο Μητσοτάκης προσωπικά να σώσει τον Άρη. Μέχρι και στο στόμα του Καρυπίδη βάλανε λόγια ότι και καλά «μίλησα με τον πρωθυπουργό, το θέμα θα λυθεί». Ρε, οι αθεόφοβοι Σαββιδοτέχνες φτάσανε στο σημείο-παραμύθι να πούνε ότι ανακατεύτηκε ο Αυγενάκης, γιατί ζήτησε να τον δει ο Ευθυμίου και ο Αυγενάκης τον δέχτηκε αμέσως! Μιλάμε, δηλαδή, ότι τέτοια πλύση εγκεφάλου στα πελατάκια που απευθύνονται δεν έχει μεταϋπάρξει. Γράφανε, ρε, ότι ο Μητσοτάκης και ο Αυγενάκης θα κοιτάξουν να σώσουν τον Άρη, αγνοώντας τις αποφάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας και της Εφέσεων. Κι αφού το γράφανε, εγώ τους πιστεύω. Άρα, ο Μητσοτάκης καθάρισε με το CAS. Αυτό πρέπει να γράψουνε τώρα, για να στηρίξουνε το μουσατένιο ρεπορτάζ ότι ο πρωθυπουργός θα έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια του, αλλά κι επειδή τον πίεζαν οι βουλευτές και οι πολιτευόμενοι με τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Έτσι έγραφαν. Άλλο μουσατένιο μούσι κι αυτό. Τον πίεζαν οι νεοδημοκράτες, οι οποίοι δεν υποστήριξαν ποτέ και το ΠΑΟΚ και άλλα τέτοιες κουταμάρες και ψευτιλίκι ζεματισμένο.

Και τώρα, θα ζητήσουνε συγγνώμη από το Σαββιδοτεχνείο; Όχι από τον Άρη και τον Καρυπίδη, ρε. Από τους αναγνώστες τους να ζητήσουν, για τις «αποκλειστικές» πληροφορίες που τους σέρβιραν. Πού μας μακριά, ρε. Επέμεναν ότι ο Καρυπίδης δεν θα προσφύγει στο CAS γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά του και φοβάται μη φάει κανέναν υποβιβασμό. Κι όχι ότι έχει καμιά ευθύνη για όλα αυτά ο διευθύνων σύμβουλος Μάκης Γκαγκάτσης. Όχι, ρε. Αυτός είναι άριστος γνώστης της νομικής επιστήμης, είναι δυνατόν να έδινε πληροφορίες αέρα μπανά στους Σαββιδοτέχνες για τον Καρυπίδη ότι είναι τελειωμένος, γιατί η υπόθεση είναι δεμένη από παντού; Νομικά μιλάμε, πάντα.

Και να σ’ το κλείσω με κάτι ωραίο για να δεις, μάστορα, τι θα πει προπαγάνδα καραμπινάτη. Αρχές Μαρτίου του 2021, βγαίνει φόρα-παρτίδα το Σαββιδοτεχνείο και γράφει ότι νέα στοιχεία κατατέθηκαν στη Δεοντολογίας, που καίνε τον Άρη και τον Καρυπίδη μαζί. Τα προσκόμισε στη Δεοντολογίας ο… «Ανεξάρτητος όμιλος Φίλων Ποδοσφαίρου»! Τι είναι αυτό το πράγμα, ρε; Τι θα πει ανεξάρτητος όμιλος φίλων ποδοσφαίρου; Μια παπαριά και μισή θα πει αυτό. Και παρουσίασαν στοιχεία. Και ρωτάω τώρα εγώ: Η Νίκη Ρεβύθη που ήταν η ερευνήτρια της υπόθεσης Λάσκοφ, μελέτησε και τις καταγγελίες αυτού του ομίλου του τίποτα; Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα