Πως η Αστυνομία συνέλαβε τον διαβόητο Γ. Πετρακάκο

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο διαβόητος κακοποιός, Γιώργος Πετρακάκος, που συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή του Βόλου, στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Περεβού.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε μεγάλος αριθμός Ak-47 Kalashnikov, σφαίρες, χρήματα και λάπτοπ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. τα ίχνη του 36χρονου ποινικού και τρομοκράτη εντοπίστηκαν ύστερα από την ανάλυση τηλεπικοινωνιών των τριών συνεργών του Χριστοδούλου, Τσιρώνη και Δραβίλα που είχαν συλληφθεί στη Νέα Αγχίαλο τον περασμένο Μάιο. Μαζί με τον Πετρακάκο συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα η οποία είναι σύντροφος του κακοποιού και αδελφή του αντιεξουσιαστή, Τάσου Θεοφίλου -που είναι φυλακισμένος για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το 2012.

Στο σπίτι του Βόλου βρίσκονταν και δύο παιδιά 5 και 2,5 ετών τα οποία είναι παιδιά του Γιώργου Πετρακάκου και της αδελφής του Τάσου Θεοφίλου.

Η ιστορία του
Ο Γιώργος Πετρακάκος ξεκίνησε ως κλέφτης αυτοκινήτων του Βασίλη Παλαιοκώστα, συμμετείχε στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη και πέραν των ληστειών φέρεται ύποπτος για συμμετοχή σε ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών. Το 2002, ήταν ο «κηπουρός» στον Δήμο Αγίας Παρασκευής που προχωρούσε σε ληστείες για να βοηθήσει ασθενή συγγενή του αλλά και «εχθρός της βίας», όπως δήλωνε στις απολογίες του ο 35χρονος καταζητούμενος. Είχε κατηγορηθεί για ληστείες τραπεζών, ταχυφαγείων και περιπτέρων, ενώ δήλωνε «κατ’ ανάγκην ληστής για χάρη της οικογένειάς του» καθώς και «εξαρτημένος από τα ναρκωτικά».

Οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί είχαν κρίνει «απολύτως ειλικρινή» όσα κατέθεσε καθώς και ότι «δεν υπήρχε περίπτωση να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα». Αποφάσισαν την αποφυλάκισή του. Ο Γ. Πετρακάκος ζούσε στην Αγία Παρασκευή, δούλευε ως κηπουρός στον δήμο, ενώ η μητέρα του -απεβίωσε το 1997- εργαζόταν ως μέντιουμ. Κυκλοφορούσε τότε με κλεμμένη κάρτα πολυτέκνου και είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2002 ως μέλος πενταμελούς συμμορίας στην οποία συμμετείχε και ένας 35χρονος φοιτητής των ΤΕΙ (στενός συγγενής δικαστικού). Κατηγορούνταν ότι προχώρησαν σε πέντε ληστείες τραπεζών στην Παλλήνη και στην Αγία Παρασκευή με συνολική λεία περίπου 100.000 ευρώ.

Μάλιστα ο Πετρακάκος μαζί με τον συγγενή του δικαστικού είχαν κατηγορηθεί για μια ληστεία fast food και ενός περιπτέρου στην Αγία Παρασκευή με λεία 160 ευρώ. Επιπλέον ο ίδιος κατηγορήθηκε για αγοραπωλησία μικρής ποσότητας χασίς.

Διαβάστε επίσης