Πώς κινούνται σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι αλλαγές για Μετρό Τραμ ΗΣΑΠ λεωφορεία τρόλεϊ

Με μικρές αλλαγές θα πραγματοποιηθεί σήμερα η κυκλοφορία του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού (Μετρό Γραμμή 1), αλλά και των λεωφορείων και τρόλεϊ.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, η κυκλοφορία των μέσων σταθερής τροχιάς θα γίνει σήμερα ως εξής:

ΓΡΑΜΜΗ 1 ΜΕΤΡΟ: Η κυκλοφορία στο δίκτυο διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς- Ειρήνη και αντίστροφα.

ΓΡΑΜΜΕΣ 2 & 3 ΜΕΤΡΟ: Τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά και στις 2 γραμμές. Οι συρμοί της Γραμμής 3 του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο πραγματοποιούν στάση στο Κορωπί και κινούνται χωρίς στάση στους σταθμούς Παλλήνη και Κάντζα, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.

ΤΡΑΜ: Στη Γραμμή 6 «Σύνταγμα – Πικροδάφνη» τερματικός σταθμός είναι η στάση Λ. Βουλιαγμένης και στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος» τερματικός σταθμός είναι η στάση Κολυμβητήριο.

Τι ισχύει για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σήμερα θα κυκλοφορήσουν με πρόγραμμα αργίας.

Τα δρομολόγια ξεκίνησαν μεταξύ 06.30 – 07.00, λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. «Με γνώμονα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων, τα εποπτικά συνεργεία θα παρακολουθούν διαρκώς τις συνθήκες του οδικού δικτύου και τα δρομολόγια θα προσαρμόζονται αναλόγως» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πώς θα κινηθούν τα τρένα – Η ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, και υπό την προϋπόθεση της ελεγμένης και ασφαλούς λειτουργίας της Υποδομής του Δικτύου του ΟΣΕ, για σήμερα Τετάρτη 26/01/2022, ημέρα Αργίας, προβλέπεται να εκτελεστεί κανονικά το πρόγραμμα Αργιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: δηλαδή, όπως κάθε Κυριακή, δεν θα κυκλοφορήσουν τα 1532, 1537, 1552, 1557 της Χαλκίδας και τα 4+4 ζεύγη στη γραμμή Κορωπί-Λιόσια.

Οι επιπλέον αλλαγές των Δρομολογίων για το κοινό, για την 26η Ιανουαρίου συνίστανται στις ακυρώσεις:

  • των πρωινών IC-50 και IC-51 στη γραμμή Αθήνας και Θεσσαλονίκης
  • των πρωινών στη γραμμή της Χαλκίδας 11530, 1530, 1533.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα