Πως σχολιάζουν τα ξένα ΜΜΕ το χάος στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας»

«Οι σφοδρές χιονοπτώσεις είναι σπάνιες στην Αθήνα, όμως η πόλη επλήγη από χιονοκαταιγίδα για δεύτερο συνεχόμενο έτος», σημειώνει το Reuters

Τον γύρο του κόσμου έκανε η εικόνα της χιονισμένης Ακρόπολης, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να παρουσιάζουν στιγμιότυπα με κάτασπρους δρόμους από την πρωτεύουσα που είναι. Παράλληλα, αρκετά ξένα ΜΜΕ επικεντρώθηκαν στα  σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε την Αττική.

Το Reuters μεταφέρει τις εικόνες των στρατιωτών που έδιναν τρόφιμα, νερό και κουβέρτες στους εκατοντάδες εγκλωβισμένους οδηγούς, καθώς και στη διακοπή των συγκοινωνιών και της λειτουργίας των σχολείων και του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Οι σφοδρές χιονοπτώσεις είναι σπάνιες στην Αθήνα, όμως η πόλη επλήγη από χιονοκαταιγίδα για δεύτερο συνεχόμενο έτος», σημειώνει επίσης το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Στη δική του ανταπόκριση, το γερμανικό Der Spiegel είναι ακόμη πιο αιχμηρό. «Το χάος στους αυτοκινητόδρομους της χώρας ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας, καθώς ελλιπώς εξοπλισμένα οχήματα, χωρίς χειμερινά λάστιχα και αλυσίδες δεν μπορούσαν να προχωρήσουν και έκλειναν τον δρόμο στα εκχιονιστικά μηχανήματα», γράφει χαρακτηριστικά

Βρετανική εφημερίδα «Guardian»

Από την πλευρά του, ο βρετανικός The Guardian μεταφέρει με εικόνες την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Σημειώνεται, άλλωστε, πως στην τουρκική μεγαλούπολη τα προβλήματα ήταν ακόμη μεγαλύτερα, με αποτέλεσμα να διακοπεί και η λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δίνει έμφαση στην οργή των εγκλωβισμένων οδηγών και στις προσπάθειες που κατέβαλαν πυροσβέστες, στρατιώτες και αστυνομία να τους προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Αυστριαλιανό δίκτυο ABC

Σφοδρή χιονοθύελλα παρέλυσε την οδική και εναέρια κυκλοφορία στην Αθήνα όπως και στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει το αυστραλιανό δίκτυο ABC.

Οι έντονες χιονοπτώσεις είναι σπάνιες στην Αθήνα, αλλά η πόλη πλήττεται από σφοδρή χιονοθύελλα για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στρατιώτες μοίρασαν τρόφιμα, νερό και κουβέρτες στους οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους καθώς η θερμοκρασία έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μερικοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και επέστρεψαν πεζή στο σπίτι τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα