Πόσο κοντά στον Κορυδαλλό είναι ο Γιάννος Παπαντωνίου;

Ένα από τα ελάχιστα «όπλα» που έχει στα χέρια της η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι το να σηκώσει ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα της διαφθοράς.

Γι’ αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου, εξέδωσε non paper το οποίο αναφέρεται στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών και την εμπλοκή του πολιτικού συστήματος. Στο στόχαστρο, μάλιστα, μπαίνει ένας ακόμη πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ για τον οποίο πολλά ακούγονται παρασκηνιακά –ο Γιάννος Παπαντωνίου.

«Στην περίοδο 1996-2009 τα εξοπλιστικά προγράμματα που πήρε μέσω Λιακουνάκου το υπουργείο Εθνικής Αμύνης αγγίζουν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ», γράφει αρχικά το non paper υποδεικνύοντας τα δύο επίμαχα προγράμματα: α) την προμήθεια αρμάτων μάχης Leopard 2 και β) των ιπτάμενων ραντάρ Erieye. Το non paper αναφέρει ακόμα τα πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Κατά σειρά -όπως τα αναφέρει- είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου και οι γενικοί διευθυντές των εξοπλιστικών προγραμμάτων Ιωάννης Σμπώκος και Αντώνης Κάντας.

«Όπως γνωρίζετε, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ήδη στον Κορυδαλλό, ενώ ο Γιάννος Παπαντωνίου αντιμετωπίζει περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη, αφού δεν μπορεί να δικαιολογήσει λογαριασμούς που έχει στο εξωτερικό η γυναίκα του. Μάλιστα, ο κ. Παπαντωνίου στη διάρκεια της ανάκρισης είπε δύο φορές ψέματα, ισχυριζόμενος ότι το επίμαχο ποσό προέρχεται από κατάθεση του πρώην συζύγου της. Βέβαια, όταν εκλήθη ο εν λόγω κύριος είπε ότι δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να καταθέσει το συγκεκριμένο ποσό στον λογαριασμό της πρώην γυναίκας του γιατί ο ίδιος δεν είχε εισοδήματα», γράφει το κείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο κ. Παπαντωνίου νιώθει τον κλοιό να σφίγγει γύρω του, με πηγές να αναφέρουν πως είναι ζήτημα χρόνου η προφυλάκισή του. «Ειδικά μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση Λιακουνάκου, φαντάζει απίθανο ο μόνος υπουργός που θα ζήσει την εμπειρία της φυλακής να είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος», αναφέρουν οι ίδιες πηγές…

Διαβάστε επίσης