Πόσο Κούγιας μπορεί να είσαι;

Κατά τον Αλέξη Κούγια, παιδεραστές, έμποροι ναρκωτικών και άλλοι ποινικοί, δεν μπορεί να είναι στο ποδόσφαιρο όταν παραπέμπονται σε δίκη, αλλά μπορούν να είναι όταν καταδικαστούν!!!

Μάλιστα. Ο μέγας νομικός Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος του Βασίλη Γκαγκάτση που αναλαμβάνει υποθέσεις μόνο για εξυγιαντές του ποδοσφαίρου, αποφάνθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Super League και πελάτης του, δεν μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμά του, γιατί έχει αρχίσει η δίκη του –κακουργηματικού χαρακτήρα– για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΠΟ της περιόδου 2004-2006.

Δηλαδή, τι μας λέει ο Αλ. Κούγιας; Ότι ένας κακουργηματικά διωκόμενος π.χ. για παιδεραστία, σωματεμπορία, εμπορία ναρκωτικών κ.λπ., που είναι παράγοντας του ποδοσφαίρου, μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος, μόνο κατά το διάστημα που θα εκδοθεί αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα και μέχρι να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης, και όχι όταν έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως!!!

Ως γνωστόν, ο νομοθέτης ζητά να απέχει από τα αθλητικά δρώμενα ο διωκόμενος έως ότου εκκαθαριστεί η υπόθεσή του, στη δε περίπτωση που δεν παραιτηθεί ο ίδιος, τότε να κηρύσσεται έκπτωτος, ακριβώς για να προστατευθεί ο χώρος από άτομα που βαρύνονται για κακουργήματα. Στο επόμενο, ωστόσο, βήμα που είναι η καταδίκη του, κατά τον Αλέξη Κούγια, του επιτρέπει να ασχολείται με τα του αθλητισμού(!!!). Δηλαδή, όταν κατηγορείται απλά δεν μετέχει στα του ποδοσφαίρου, αλλά όταν καταδικάζεται δεν έχει κανένα πρόβλημα συμμετοχής, όπως στην περίπτωση της Κάρτας Υγείας, όπου ο πελάτης του Β. Γκαγκάτσης εισέπραξε πέντε χρόνια κάθειρξης.

Πόσο Κούγιας μπορεί να είσαι για να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο; Βέβαια, τη φόρμουλα αυτή την επέλεξε και το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Για να δικαιολογήσει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός την αδράνειά του για δύο και πλέον χρόνια –αφού ο ίδιος είχε κοινοποιήσει το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα που έβγαζε εκτός ποδοσφαίρου μεταξύ άλλων Γκιρτζίκη, Σταθόπουλο, και τον Γκαγκάτση– δεν συμπεριλαμβάνει στην προχθεσινή πρόταση που έκανε για έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση που καταδικάστηκε με πενταετή κάθειρξη για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας, αλλά αναφέρεται μόνο στο παραπεμπτικό βούλευμα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Φυσικά, ο Τζούλιο δεν γλιτώνει από τις ποινικές ευθύνες που έχει, ανεξάρτητα αν κάποιος θελήσει να κυνηγήσει την υπόθεση ή όχι.  Τα τραπεζώματα του Βασιλάκη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, δεν επέτρεπαν στον Ιούλιο να σεβαστεί τον νόμο. Βλέποντας όμως ότι έρχονται εκλογές κι επειδή κάποιοι στο ποδόσφαιρο ενδέχεται να μην είναι λωτοφάγοι, άρα ο κίνδυνος να κάνει παρέα στον Βλαστό ήταν προ των πυλών, ο Ιούλιος στο παρά ένα έστειλε το χαρτί πιστεύοντας ότι θα πετάξει από πάνω του τις ευθύνες.

Ας πάμε όμως στον Κούγια. Το αδίκημα της απιστίας για τον Συναδινό, και όχι μόνο, είναι ξεκάθαρο, καθώς αφορά πράξη ή παράλειψη φορέα να εφαρμόσει τον νόμο. Βεβαίως, στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης ξέχασε ως έγκριτος ποινικολόγος να αναφερθεί σε όλες τις λεπτομέρειες της πρόσληψης του Βασίλη Γκαγκάτση ως διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας. Ποια είναι αυτά;

1] Αν και η απόφαση του ΔΣ της Λίγκας ήταν να προσληφθεί ο Β. Γκαγκάτσης ως διευθύνων σύμβουλος, ο τότε πρόεδρος  Γ. Στράτος αλλοίωσε –δηλαδή, εξαπάτησε– την απόφαση, υπογράφοντας σύμβαση εργασίας με τον Βασ. Γκαγκάτση. Πόσο Κούγιας πρέπει να είσαι για να μην το θυμάσαι; Στην ανακοίνωσή του είπε ότι ήταν αντίθετος, όμως στην ψηφοφορία ψήφισε λευκό.

2] Ο Μάκης Γκαγκάτσης ψήφισε ως εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ για την πρόσληψη του μπαμπάκα του, κάτι που απαγορεύεται από το Καταστατικό της ΕΠΟ, με ποινή έκπτωσης. Εδώ ο Κούγιας δικαιολογείται γιατί έχοντας ρίξει γέφυρες να τα βρει με τον Ιβάν, δεν γίνεται να αρθρώσει λέξη για έκπτωση του Μάκη από Super League, ΕΠΟ και… ΠΑΟΚ.

3] Τα περίπου 250.000 ευρώ που παντελόνιασε ο Βασίλης Γκαγκάτσης πώς θα επιστραφούν στη Λίγκα; Εκτός κι εάν μέρος του ποσού λάβει ο Αλεκάκης ως νομικός σύμβουλος του εξυγιαντή Βασίλη.

Ένα άλλο ερώτημα τίθεται, αλλά αυτήν τη φορά προς τον νέο πρόεδρο κ. Λυσάνδρου. Έχει το δικαίωμα ο Κούγιας να παρίσταται στο ΔΣ της Λίγκας, να παίρνει τον λόγο και να εκθέτει τις απόψεις του στον κ. Χούμπελ, όταν ο νόμος απαγορεύει ρητά την εκπροσώπηση καθ’ οιονδήποτε τρόπο;

Μάλλον ο κ. Λυσσάνδρου θα πρέπει να επιλύσει το θέμα, γιατί αν συνεχίσει, προβλέπεται να έχει την τύχη του προκατόχου του Βαγγ. Μπαταγιάννη, που εξαφανίστηκε εν μία νυκτί.

Με τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται ακόμη κι ένας απόφοιτος δημοτικού ότι όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Κούγιας στην υπόθεση, είναι τρίχες κατσαρές. Κι επειδή ο γνωστός ποινικολόγος αρέσκεται δημόσια να δηλώνει ότι δεν είναι κοντός –η «Α» μάλιστα τον αποκαλεί «ο 1,78μ. Κούγιας»– ταιριάζει απόλυτα η παροιμία, της κοντής ψ…ής το μαλλί τής φταίει.

Τελειώνοντας, επειδή η «Α» πάντοτε παραθέτει γραπτά στοιχεία, έτσι και τώρα για τα αναφερόμενα παραπάνω παραθέτει τις σχετικές αποφάσεις.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα