Πόσο μπορεί να κοστίζει η κάσκα πιλότου στα μαχητικά α/φ F-35JSF;

Ακόμη και η κάσκα των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς, F-35JSF, κοστίζει πανάκριβα. Ο λόγος για τη «Generation III» -έτσι ονομάζεται- με την τιμή της να φτάνει τις 400.000 δολάρια, χαρίζοντας, ωστόσο, στους πιλότους τρομακτικές δυνατότητες.

Κάθε μια από αυτές τις κάσκες είναι ειδικά διαμορφωμένη για κάθε πιλότο ξεχωριστά, ενώ σχεδιάζεται έτσι ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιούν οι ιπτάμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα, οι συγκεκριμένες κάσκες είναι εύκολο να αναδιαμορφωθούν, ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες των πιλότων. Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, η κάσκα για τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών F-35JSF παρέχει περιφερειακή ορατότητα 360 μοιρών τόσο σε φως ημέρας, όσο και σε συνθήκες με χαμηλότερο φωτισμό.

Πληροφορίες όπως σχετικά με την ταχύτητα πτήσης, την πορεία, το υψόμετρο, τον στόχο αλλά και σχετικά με προειδοποιήσεις προβάλλονται στη μάσκα της κάσκας. Θα έλεγε κανείς ότι η «Generation III» έρχεται από το μέλλον, ενώ αξίζει να σταθούμε και στο γεγονός ότι στην κάσκα προβάλλονται εικόνες από έξι κάμερες του αεροσκάφους.

Διαβάστε επίσης