Πόσο υποκριτής ο Ρεχάγκελ, κολλητός της Μέρκελ, με το μήνυμα για την Ελληνική Επανάσταση…

Ο Ότο Ρεχάγκελ μας ευχήθηκε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Έβαλε μέσα και Όμηρο και άλλα τέτοια. Μάλιστα. Μιλάμε για τον ίδιο Ρεχάγκελ, που ανήκει στο κόμμα της Μέρκελ στην Γερμανία. Η καγκελάριος μήπως έστειλε κι αυτή τις ευχές της και δεν τις πήραμε χαμπάρι;

Όχι, βέβαια. Και δεν ήταν η μόνη που δεν έστειλε στον Κυριάκο ούτε ένα μήνυμα. Εκτός από Γαλλία, Ολλανδία, Μάλτα, Νορβηγία, δεν νομίζω να έστειλε κανένας άλλος. Μην τυχόν και κακοκαρδίσουνε την Τουρκία.

Ο δε Ρεχάγκελ, όταν είχαν επιβληθεί τα σκληρά μνημόνια, είχε έρθει στην Ελλάδα και να μας έλεγε ότι η Μέρκελ μας αγαπάει. Ότι τα μνημόνια τα έκανε για το καλό μας. Αυτό έλεγε σε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα έχοντας δίπλα του τον Τοπαλίδη, φυσικά. Και τώρα, που η Μέρκελ… ξέχασε, δεν φρόντισε να της το υπενθυμίσει. Και θέλει να τον πιστέψουμε τώρα.

Το (υποκριτικό) μήνυμά του

«Αγαπητοί μου φίλοι, Έλληνες.

Στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου για την εθνική σας επέτειο. Συγχαίρω την Ελλάδα για την 200η επέτειο της Επανάστασης. Η Ελλάδα, η χώρα που έζησα εννέα εκπληκτικά χρόνια, η χώρα που γνώρισα και ο κόσμος που συνάντησα, με έφεραν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και τη διαχρονική φιλία με τη Γερμανία.

Οι σχέσεις των χωρών μας πάνε πολύ πίσω στην ιστορία. Ο μεγάλος μας ποιητής Σίλερ έγραψε για παράδειγμα: “Και ο ήλιος του Ομήρου, κοίτα, μας χαμογελά”. Με αυτά τα λόγια στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου σε όλους τους Έλληνες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα