Νταβίντ Σιμάο: «Όλος ο κόσμος γνωρίζει την ΑΕΚ»

Συνέντευξη στην οποία παρουσιάζει τις πρώτες του εντυπώσεις από την ΑΕΚ, έδωσε ο Νταβίντ Σιμάο. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής της Ένωσης τόνισε στη Nova

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την οικογένεια της ΑΕΚ: «Έχω μια πάρα πολύ καλή αρχή στην ομάδα. Νιώθω πάρα πολύ άνετα. Η αλήθεια είναι ότι γνώριζα πολλούς από τους νυν συμπαίκτες μου. Γνώριζα τον Σιμόες, τον Ζεράλδες, τον προπονητή μας επίσης, τον Παουλίνιο. Οπότε είναι ακόμα πιο εύκολο για μένα να προσαρμοστώ. Όπως συνηθίζουμε να λέμε στην Πορτογαλία η κατάσταση είναι πέντε αστέρων. Όλοι είμαστε πολύ καλά».

Για το αν γνώριζε την ΑΕΚ πριν έρθει στην ομάδα: «Προσωπικά γνώριζα την ΑΕΚ από παλαιότερα. Φέτος έγινε ακόμα πιο γνωστή όταν έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπενφίκα. Την γνωρίζει όλος ο κόσμος την ΑΕΚ. Ξέρω ότι οι φίλαθλοί της είναι παθιασμένοι και ότι την αγαπούν την ομάδα. Δεν χρειάστηκε να συλλέξω ιδιαίτερες πληροφορίες, δεν ήταν κάτι δύσκολο».

Για το τι να περιμένουμε από αυτόν και ποιο είναι το δυνατό του σημείο: «Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που μου αρέσει να έχω τη μπάλα στα πόδια, που μου αρέσει το ποδόσφαιρο κατοχής και να έχει η ομάδα μου τον έλεγχο του παιχνιδιού και να δίνουμε εμείς τον ρυθμό. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει και ο προπονητής μας, ο Μιγκέλ Καρντόσο. Τα έχω δει και στις προηγούμενες ομάδες στις οποίες ήταν προπονητής. Δεν είχε κάποιο διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Είτε έπαιζε με μεγάλες ομάδες όπως η Μπενφίκα, είτε με μικρότερες. Πάντα η ομάδα μπαίνει για να κερδίσει και αυτό με ευχαριστεί».

Για το αν θα περιμένουμε μια επιθετικογενή ΑΕΚ με τον Καρντόσο στον πάγκο: «Σίγουρα, σίγουρα… Η ΑΕΚ σε κάθε παιχνίδι θα μπαίνει για να κερδίσει το κάθε παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και μια μεγάλη ομάδα πάντα μπαίνει για να πάρει τη νίκη. Το στυλ του προπονητή και το ποδόσφαιρο που θέλει είναι να προσπαθούν οι ποδοσφαιριστές, η ίδια η ομάδα να μπουν στο παιχνίδι και να φεύγουν πάντα με τη νίκη. Οπότε αυτό είναι το σίγουρο που θα βλέπουμε».

 

Διαβάστε επίσης