ΠΟΤΑΜΙ: “Όχι άλλες μπαλκονάτες υποσχέσεις, η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις”

“Από τον Σεπτέμβριο του ’18 το Ποτάμι προειδοποιούσε ότι η Ελλάδα κινδύνευε να χάσει λεφτά της Ε.Ε. Αφορμή τότε ήταν οι πρώτες εκθέσεις που διαπίστωναν αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί”, τονίζει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι με αφορμή την έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα η Σεβαστουπόλεως υπενθυμίζει ακόμη στην ίδια ανακοίνωση και τα λεγόμενα του επικεφαλής του κόμματος στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό:  “Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανήλθε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, τον Δεκέμβριο του ’18, λέγοντας από το βήμα της Βουλής: «Κανένα από τα 16 προαπαιτούμενα που έπρεπε να είχατε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του ’18 δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής. Θα τα εφαρμόσετε; Γιατί, έρχεται και η δεύτερη έκθεση αξιολόγησης τον Φεβρουάριο. Και περιμένουμε την θετική ψήφο πολλών Κοινοβουλίων για να πάρουμε τα χρήματα που αναλογούν στα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών».

Και η ανακοίνωση του Ποταμιού καταλήγει με αιχμές στα επικοινωνιακή τερτίπια της κυβέρνησης και τις δήθεν συγκίσεις με τις προοδευτικές δυνάμεις: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει το νου της στις άλλες «γέφυρες» και όχι στο να γεφυρώσει τα χάσματα της ελληνικής οικονομίας. Οι «κίτρινες κάρτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να μετατραπούν σε «κόκκινη κάρτα» για την οικονομία μας. Η χώρα χρειάζεται σχέδιο μεταρρυθμίσεων, περιορισμό δημοσίων δαπανών και όχι προεκλογικές παροχές και μπαλκονάτες υποσχέσεις. Αυτό ισχύει, τόσο για την κυβέρνηση, αλλά και για τη Ν.Δ. που θέλει να κυβερνήσει”.

Διαβάστε επίσης