Πότε φεύγουν οι νέοι Ευρωπαίοι από το πατρικό τους ;Οι Έλληνες στις τελευταίες θέσεις  

Συμφώνα με στοιχεία  της Eurostat  ,το Διεθνές Οικονομικό  Φόρουμ  αναφέρει σε δημοσίευση του ,πως  η ηλικία  στην οποία εγκαταλείπουν το πατρικό τους  οι νέοι, εξαρτάται αρχικά από την χώρα στην οποία  ζουν. Στις βορειότερες χώρες παρατηρείται  το φαινόμενο  οι νέοι να  αφήνουν το πατρικό τους σε πολύ μικρότερη ηλικία σε σχέση με τις νοτιότερες. Με  τον ηλικιακό μέσο όρο να είναι τα 20 και 30 έτη αντίστοιχα .Μια απόκλιση δηλαδή μιας δεκαετίας ανάμεσα σε Βορρά και Νότο.

Οι οικονομικοί παράγοντες ,οι συνθήκες εργασίας  το κόστος ζωής είναι κάποιοι από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν τους νέους να αφήσουν αργά ή γρήγορα την «φωλιά» τους.

Μεταξύ 2006 και 2016 παρατηρήθηκε μια αύξηση στον μέσο όρο ηλικίας των νέων που αφήνουν το πατρικό τους σπίτι και ιδίως στους άντρες. Γενικά  σύμφωνα με τα στοιχεία οι γυναίκες είναι αυτές που φεύγουν σχετικά νωρίτερα από το σπίτι τους .

Οι Σουηδοί νέοι είναι αυτοί που φεύγουν στη πιο μικρή ηλικία στην Ευρώπη ,με τις γυναίκες να φεύγουν στην ηλικία των 20,6 κατά μέσο όρο και τους άνδρες στην ηλικία των 20,8.

Οι Έλληνες μπορεί να είναι  από τους τελευταίους της λίστας  με τον μέσο όρο να είναι  τα 29,4 έτη αλλά οι Ιταλοί και οι Σλοβάκοι φαίνεται   να είναι ακόμη πιο «καλοπερασάκηδες» από τους Έλληνες με μέσο όρο τα 30,1 και 30,8 έτη. Στη λίστα τελευταίοι  οι Μαυροβούνιοι με μέσο όρο τα 32,5 έτη.

Διαβάστε επίσης