Πότε θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Ο Κάρολος είναι ο 41ος μονάρχης στη σειρά και ο γηραιότερος που θα στεφθεί, μέχρι σήμερα

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, θα στεφθεί επίσης στην ιστορική τελετή.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα κάνει μεγάλη αλλαγή στη στέψη και δεν θα φορέσει παλιομοδίτικη φορεσιά την ιστορική ημέρα.

Σπάει την παράδοση

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Sun o βασιλιάς Κάρολος ενημερώθηκε ότι θα σπάσει την παράδοση αιώνων και θα εγκαταλείψει τη χρήση μεταξωτών καλτσών και παντελονιών κατά τη στέψη του.

Ο μονάρχης, 74 ετών, επέλεξε να φορέσει αντ’ αυτού στρατιωτική στολή όταν θα στεφθεί στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στις 6 Μαΐου.

Ο βασιλιάς θέλει η στέψη του να αντιπροσωπεύει τη «σύγχρονη μοναρχία του 21ου αιώνα, οπότε δεν θα φορέσει παλιομοδίτικες κάλτσες και βράκες» αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο ίδιος ο Κάρολος δεν θα είχε πρόβλημα να βάλει την παραδοσιακή στολή.

Τελετή με θέαμα

Ο Κάρολος αναμένεται να φθάσει με στρατιωτική στολή, πιθανώς του Ναυάρχου του Στόλου, την οποία φορούσε στα εγκαίνια του Κοινοβουλίου τον περασμένο Μάιο.

Θα ντυθεί επίσης στην τελετή με γούνα ερμίνας και θα φορέσει σε διαφορετικά σημεία τόσο το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα όσο και το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ποιο στέμμα θα χρησιμοποιηθεί για τη βασίλισσα σύζυγο Καμίλα.

Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η τελετή θα είναι «μειωμένη» σε σύγκριση με εκείνη της μητέρας του το 1953, αλλά η Sun αναφέρει ότι αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Μια άλλη πηγή δήλωσε: «Έχει επικρατήσει ένας μύθος ότι θα είναι μικρότερη η τελετή στέψης. Θα είναι ελαφρώς διαφορετική, αλλά από άποψη κλίμακας και θεάματος θα σας ξετρελάνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα