Πουλήθηκε σε δημοπρασία η Harley του πάπα Φραγκίσκου

Μηχανή Harley-Davidson, η οποία ανήκε στον πάπα Φραγκίσκο πουλήθηκε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς έναντι του ποσού των 210.000 ευρώ, 10 φορές επάνω από την εκτιμώμενη αξία της. Η τιμή εκκίνησης της παπικής μηχανής στη δημοπρασία η οποία έγινε στο Παρίσι ήταν 20.000 ευρώ.

Πολύ γρήγορα, ωστόσο, ξέσπασε πόλεμος προσφορών μεταξύ των επίδοξων αγοραστών οι οποίοι συμμετείχαν στη δημοπρασία μέσω του Διαδικτύου και τηλεφωνικά και ανέβαζαν την τιμή στα ύψη.

Ο τελικός νικητής έκανε την προσφορά του μέσω του Διαδικτύου. «Κάποιος αισθάνεται πολύ γενναιόδωρος», αστειεύτηκε ο δημοπράτης, ανακοινώνοντας ότι τα 210.000 ευρώ αποτελούν νέο ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλο μηχανής. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο. Η μηχανή Dyna Super Glide Custom του 2013 φέρει την υπογραφή του Πάπα – το όνομα «Francesco» – στη δεξαμενή καυσίμου.

Ο ποντίφικας πάντως ούτε την αγόρασε, ούτε την χρησιμοποίησε: του την έκανε δώρο μια ομάδα εραστών των Harley οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του τον περασμένο Ιούνιο, όταν ταξίδεψαν στη Ρώμη για να γιορτάσουν τα 110 χρόνια από τη «γέννηση» της αγαπημένης τους μηχανής. Δερμάτινο τζάκετ που του χάρισαν μαζί με τη μηχανή πουλήθηκε έναντι 50.000 ευρώ.

Τα έσοδα από την πώληση θα λάβει η καθολική ανθρωπιστική οργάνωση Caritas, η οποία συγκεντρώνει χρήματα για να ανακαινίσει ένα κτήριο το οποίο στεγάζει και σιτίζει άστεγους και απόρους κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης.

Διαβάστε επίσης