ΠΟΥ: Νέο επίκεντρο του κορωνοϊού η αμερικανική ήπειρος

Οι προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Η αμερικανική ήπειρος είναι το νέο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Όπως αναφέρεται από τον ΠΟΥ τώρα δεν είναι η στιγμή για τις χώρες να χαλαρώσουν τους περιορισμούς για τον κορωνοϊο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στη σημερινή ενημέρωση του Τύπου.

Η Καρίσα Ετιέν, διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αμερική και επικεφαλής του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας τόνισε μέσω τηλεδιάσκεψης ότι η αύξηση των κρουσμάτων επιταχύνεται σε χώρες όπως η Βραζιλία, όπου ο αριθμός των θανάτων που αναφέρθηκαν την τελευταία εβδομάδα ήταν ο υψηλότερος παγκοσμίως σε μια περίοδο επτά ημερών μετά την έναρξη της πανδημίας.

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται σε 377.711, με τους νεκρούς να υπολογίζονται σε 23.606. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η Χιλή ανακοίνωσε 3.964 νέα κρούσματα σε μια ημέρα, φτάνοντας συνολικά τους 77.961 ασθενείς Covid-19, νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Την ίδια ώρα, το Μεξικό ανακοίνωσε 2.485 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 71.105. Το Μεξικό ανακοίνωσε τον υψηλότερο αριθμό νέων θυμάτων το τελευταίο 24ωρο, με 239 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό.

 

Διαβάστε επίσης