«Πού πήγαν τα βιβλία;»: Μια βιβλιο-πρόταση… ντετεκτιβική και αυστηρά βιβλιοφιλική! (φωτό)

Το νέο βιβλίο της Δήμητρας Φώτου υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των λέξεων για τους μικρούς αναγνώστες

Αν λατρεύετε τα βιβλία και τα παιδιά ή έχετε στο περιβάλλον σας μικρούς αναγνώστες, που «διψάνε» για ευφάνταστες και πρωτότυπες ιστορίες, που ξυπνούν μέσα τους το κίνητρο για δράση και προσήλωση στα χάρτινα ταξίδια, τότε σας έχουμε μια βιβλιο-πρόταση, που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη!

Ποια είναι αυτή;

Το βιβλίο της Δήμητρας Φώτου, με τον τίτλο «Πού πήγαν τα βιβλία;», σε εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή και με την υπογραφή των Εκδόσεων Καλέντης.

Και το ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο των λέξεων, ξεκινά!

 

Περίληψη:

Τα βιβλία του Ψιτ χάθηκαν! Μέσα σε ένα βράδυ, τα βιβλία εξαφανίστηκαν, χάθηκαν, έγιναν καπνός! Στ’ αλήθεια, που πήγαν τα βιβλία; Την υπόθεση αναλαμβάνει ο ντεντέκτιβ Πλήθωνας, το μεγαλύτερο λαγωνικό όλων των εποχών. Θα μπορέσει άραγε να λύσει το μυστήριο και να βοηθήσει τον Ψιτ να βρει τον πολύτιμο θησαυρό του; Μια περιπέτεια ντετεκτιβική και αυστηρά βιβλιοφιλική!

Προφίλ συγγραφέα:

Η Δήμητρα Φώτου γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εργάστηκε στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση.

Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η παιδαγωγική του αθλητισμού, η επίδραση της τέχνης στην εκπαίδευση και το μουσείο ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης.

Το 2004 ξεκίνησε η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία. Το 2019 τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το Βραβείο Πάνος Αλέφαντος, το οποίο απονέμεται σε εθελοντή που συμβάλλει με τη δράση του στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, και το 2016 βραβεύτηκε από το Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Φυλής, για την προσφορά της στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Το πρώτο της βιβλίο έχει τίτλο «Το σκυλάκι της Φαίδρας προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004» και στη συνέχεια ακολούθησαν: «Η αλεπού γυμνάζεται» (2008), «Τα βατραχάκια του Άθω» (2010), «Εκείνη την μέρα τα παιδιά… μίλησαν με τον Κολοκοτρώνη» (2013), «Το γαμήλιο πάρτι και το δράμα μιας βιταμίνης» (2014).

 

 

 

Διαβάστε επίσης