Πού ‘σαι Θανάση…

Δύο παραιτήσεις την ίδια ημέρα μετράει το ελληνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, καθώς από το πρωί της Τρίτης (13/3) αποτελούν παρελθόν ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης, και ο ομόλογος –και συνονόματός του– στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), Αθανάσιος Καποτάς.

Και στις δύο περιπτώσεις με βάση τουλάχιστον τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας, οι παραιτήσεις αντιμετωπίστηκαν περίπου στη λογική «ευχαριστούμε, χαίρετε κι αντίο…».

Για παράδειγμα, στην περίπτωση Μπακαλέξη, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ζήτησε από τον διοικητή του ΕΦΚΑ να υποβάλει την παραίτησή του ευχαριστώντας τον για τις υπηρεσίες του.

Ως προς τους λόγους της αλλαγής του μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΕΦΚΑ, στην υπουργική ανακοίνωση γίνεται μία γενικόλογη αναφορά ότι μετά τη συμπλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ενιαίου φορέα.

Χωρίς αιτιολόγηση ανακοινώθηκε και η παραίτηση του διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ Αθανάσιου Καποτά τον οποίο και ευχαρίστησε για το έργο που επιτέλεσε στο επικουρικό ταμείο.

Σημειώνεται ότι οι αντικαταστάσεις των τέως διοικητών με νέους θα γίνει εντός των προσεχών ημερών, βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Απόδειξη των αδιεξόδων του νόμου Κατρούγκαλου»

Οι εξελίξεις στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ σχολιάστηκαν από το κόμμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τον γραμματέα της Κ.Ο., Βασίλη Κεγκέρογλου, να δηλώνει τα εξής:

«Η αποπομπή των Διοικητών του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ αποτελεί απόδειξη των αδιεξόδων του νόμου Κατρούγκαλου.
Το θέμα δεν αφορά όμως μόνο τα πρόσωπα.
Πρόκειται για τραγική αποτυχία της ίδιας της πολιτικής που ασκεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Βέβαια το μάρμαρο το πληρώνουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι».

Διαβάστε επίσης