Πού το πάνε για Novartis;

Κ. Τσιάρας (υπ. Δικαιοσύνης), Χρ. Μπαρδάκης (προϊστ. Οικονομικής Εισαγγελίας και διάδοχος της Ελ. Τουλουπάκη), και Λουΐζα-Γλυκερία Ιωαννίδου (ανακρίτρια Διαφθοράς) είναι τα πρόσωπα που μας θυμίζουν την ιστορική φράση του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»…

Μετά από παρέλευση τριών και πλέον ετών, που όπως θυμόμαστε όλοι, στις 5 Φεβρουαρίου 2018 οι Έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν επισήμως από τους Παπαγγελόπουλους, τους Κοντονήδες, και τους «αδιάφθορους»(!!!) εισαγγελείς Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη, Ντζούρα, και Μανώλη, ότι δέκα Έλληνες πολιτικοί έβαλαν το «χέρι στο μέλι», υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, όλοι περιμέναμε ότι οι σκευωροί της κακοστημένης αυτής φαρσοκωμωδίας θα δώσουν λόγο και θα οδηγηθούν στα ευαγή σωφρονιστικά ιδρύματα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο έγκριτος νομικός και ένας εκ των δέκα συκοφαντηθέντων πολιτικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε με άρθρο του υποστηρίξει ότι οι σκευωροί προσπάθησαν να καταλύσουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Σήμερα, ως γνωστόν, μετά την παρέλευση του χρόνου που προαναφέραμε, η τότε εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διώκεται για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων, εξαιτίας της συμμετοχής της στην παραπάνω εκτεθείσα σκευωρία.

Παρά τη δίωξή της, η κα Τουλουπάκη απολαμβάνει μιας απίστευτης προστασίας από θεσμοθετημένα πρόσωπα, τα οποία, όπως προαναφέραμε στους τίτλους του παρόντος άρθρου, μας θύμισαν τη φράση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, αναφώνησε την ιστορική φράση: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

Και επειδή οι ευθύνες για τον κλοιό προστασίας της κας Τουλουπάκη βαρύνουν συγκεκριμένα πρόσωπα, η «Α», χωρίς να διαθέτει ικανότητες της Αγκάθα Κρίστι αλλά επιστρατεύοντας την κοινή λογική και μόνο, κατέληξε στην ταυτοποίηση των ατόμων αυτών που ανεξέλεγκτα επί σειρά ετών «πετάνε την μπάλα εκτός γηπέδου».

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1] Κωνσταντίνος Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης:   

Από τις 29 Ιουλίου 2020, έχει ενημερωθεί ότι η κα Τουλουπάκη διώκεται κακουργηματικά και πλημμεληματικά για κατάχρηση εξουσίας στην υπόθεση Novartis. Κατά πρωτοφανή τρόπο στα δικαστικά χρονικά, ο κ. Τσιάρας όχι μόνο δεν θέτει την εν λόγω εισαγγελέα σε αργία, αλλά τουναντίον της επιτρέπει κατά προκλητικό τρόπο να ανεβαίνει στα δικαστικά έδρανα ως εισαγγελέας και ακόμη να θέτει και υποψηφιότητα για τη θέση του Ευρωπαϊκού Εισαγγελέα. Παράλληλα, μετά από μία καταπελτώδη δίωξη, κατόπιν του πορίσματος του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, δεν έχει κινήσει  καμία διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου της κας Τουλουπάκη.

Επίσης, στις παρατηρούμενες καθυστερήσεις του Πενταμελούς Συμβουλίου του ΑΠ, που έχει αναλάβει την ανάκριση για την παραπομπή ή μη σε ειδικό δικαστήριο του πρώην υπουργού Διαφθοράς επί ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαγγελόπουλου, έστω και στοιχειωδώς δεν έχει ζητήσει την ταχεία διαλεύκανση της σκευωρίας με την οποία δέκα συνάδελφοί του, πρώην και νυν, «κρεμάστηκαν» στα μανταλάκια. Αποτέλεσμα των καθυστερήσεων αυτών είναι η αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης της εισαγγελέως κας Θεοδώρου, στις 30 Ιουνίου 2021, που είχε  κληρωθεί για την υπόθεση αυτή. Η κα Θεοδώρου ήταν εκείνη που είχε μέσα σε 48 ώρες εισηγηθεί την απόρριψη της προσφυγής του κ. Παπαγγελόπουλου κατά της δίωξης της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Κατά συνέπεια, η συνταξιοδότηση της εν λόγω εισαγγελέως μάλλον δεν στενοχώρησε ιδιαίτερα τον πρώην υπουργό Διαφθοράς επί ΣΥΡΙΖΑ…

2] Χρήστος Μπαρδάκης, προϊστάμενος Οικονομικής Εισαγγελίας και διάδοχος της κας Τουλουπάκη:

Ο κ. Μπαρδάκης, συμπληρώνοντας περίπου πέντε μήνες στη νέα θέση του, λάμπει διά της απουσίας του σε τρία σοβαρότατα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Α) Ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ευθυνών για τον νυν υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, και τον πρώην Επίτροπο, Δημ. Αβραμόπουλο, συνεχίζει την «προσπάθεια» ομηρίας των ανωτέρω πολιτικών, που με υπέρμετρο ζήλο είχε στεφθεί με επιτυχία από την προκάτοχό του κα Τουλουπάκη

Δηλαδή, μετά από τρία χρόνια έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς, γεννάται το ερώτημα ποια στοιχεία δεν είχε ερευνήσει η κα Τουλουπάκη –ώστε με τη δημοσιοποίησή τους ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δέκα χρόνια στην εξουσία– τα οποία χρειάζεται να διερευνήσει περαιτέρω ο κ. Μπαρδάκης;

Β) Ως γνωστόν, επί «δυναστείας» της Ελ. Τουλουπάκη, η έδρα της Εισαγγελίας Διαφθοράς και το αρχείο της ήταν το Εφετείο Αθηνών. Η έδρα του σημερινού προϊσταμένου της Οικονομικής Εισαγγελίας και διαδόχου της είναι το κτίριο του ΣΔΟΕ στην οδό Πειραιώς. Ερώτημα: Το αρχείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς έχει μεταφερθεί στην έδρα του κ. Μπαρδάκη και έχει ερευνηθεί από τον ίδιο αν όλες οι αρχειοθετήσεις επί ημερών της κας Τουλουπάκη ήταν σύννομες, ή, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχει προβεί στη μεταφορά των αρχείων αυτών στην έδρα του στην οδό Πειραιώς αφού πολλές εξ αυτών πάσχουν; Γιατί ο κ. Μπαρδάκης φοβάται να ερευνήσει τις παραπάνω καυτές αρχειοθετήσεις; Τι φοβούνται οι προϊστάμενοί του και δεν τον ελέγχουν για την αδράνειά του αυτή; Κατά τη γνώμη μας, η αδράνεια αυτή εκφορείται από τους φόβους του κ. Μπαρδάκη και των προϊσταμένων του, μήπως οι «σκελετοί» της έρευνας φτάσουν ψηλά, μα πολύ ψηλά…

Γ) Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα ΑΠ, Ευάγγελου Ζαχαρή, κακώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες Μάξιμος Σαράφης και Κατερίνα Κελέση ενδύθηκαν τον μανδύα της προστασίας από την κα Τουλουπάκη. Αρμόδιος για να εξετάσει την περίπτωση άρσης της προστασίας αυτής, δηλαδή να βγάλει τις κουκούλες από τους παραπάνω ψευδομάρτυρες, είναι ο κ. Χρήστος Μπαρδάκης. Με την αποκουκουλοποίηση αυτή, οι παραπάνω μάρτυρες θα υποχρεωθούν ενώπιον είτε του ειδικού δικαστηρίου είτε των ποινικών δικαστηρίων, γνωρίζοντας τις συνέπειες της ενδεχόμενης ψευδορκίας τους, να πουν την αλήθεια. Άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος της Δικαιοσύνης, η εξεύρεση της αλήθειας.

Ποιος, λοιπόν, είναι ο παράγοντας εκείνος που εμποδίζει τον κ. Μπαρδάκη να κάνει το καθήκον του; Μήπως –λέμε μήπως– η πρόταση του αντιεισαγγελέα ΑΠ, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, να γίνει προϊστάμενος στην Οικονομική Εισαγγελία έχει και άλλες παραμέτρους; Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα η κυβέρνηση με τροπολογία επιτρέπει τη θέση του προϊσταμένου της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος να καταλάβει και συνταξιούχος δικαστικός, ο οποίος σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες θα είναι ο κ. Βουρλιώτης… Και επειδή το γνωστό ρητό «φίλος έδωσε στον φίλο τριαντάφυλλο με φύλλο» κολλάει σε πλείστες όσες περιπτώσεις, καλό θα είναι να προβληματίσει τον κ. Μπαρδάκη ώστε να πράξει όσα το καθήκον τού επιβάλλει.

3] Λουΐζα-Γλυκερία Ιωαννίδου (ανακρίτρια Διαφθοράς):

Ως γνωστόν, ένας εκ των πολιτικών για τον οποίο υπήρξε προσπάθεια σπίλωσης στη σκευωρία Νοvartis, είναι ο πρώην υπουργός, νυν βουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Ανδρ. Λοβέρδος τον Μάρτιο του 2018 μόνος του ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να διερευνηθούν όλα τα στοιχεία της σκευωρίας που εξυφάνθη για το πρόσωπό του. Η υπόθεση αυτή ανετέθη στην τότε ανακρίτρια Διαφθοράς κα Μπόσνου, και στη συνέχεια διά χειρός του πρώην προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Γρίβα –και νυν συμβούλου του κ. Τσιάρα με απόσπαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης– ανετέθη στη νέα ανακρίτρια Διαφθοράς, κα Λουΐζα-Γλυκερία Ιωαννίδου.

Τι έπραξε η εν λόγω ανακρίτρια για τον φάκελο που αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο; Η απάντηση είναι ότι συνεχίζοντας την τακτική της προκατόχου της κας Μπόσνου έβαλε τον φάκελο στο κάτω συρτάρι, ο οποίος προφανώς μετά από τρία και πλέον χρόνια απραξίας θα πρέπει κάποια στιγμή να απαλλαγεί από τις σκόνες που έχουν συσσωρευθεί.

Βέβαια η κα Λουΐζα-Γλυκερία Ιωαννίδου έχει την τάση αυτή να κρατάει σε ομηρία άτομα των οποίων τα ονόματα περιλαμβάνονται στους φακέλους που εξετάζει.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ από το 2015 κράτησε σε ομηρία τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη δήθεν συμμετοχή του σε «στημένα» παιχνίδια. Και στη συνέχεια, τον αθώωσε παμψηφεί το 2020(!!!). Το γεγονός ότι η ομηρία του Β. Μαρινάκη ήταν επιθυμητή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί κυβέρνησης Ν.Δ. ήταν εξόχως δύσκολο να σταθεί η εις βάρος του σκευωρία, οδήγησε την κα Γλυκερία να αλλάξει τακτική και άποψη και να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης.

Με δεδομένο ότι όλα τα προαναφερόμενα πρόσωπα είναι σε θεσμοθετημένες θέσεις του ελληνικού κράτους, οι απορίες για τις παραλείψεις τους –επιεικώς ο όρος «παραλείψεις»– είναι πολλές και ποικίλες, και γι’ αυτό επανήλθε στη μνήμη μας η προαναφερθείσα ιστορική φράση «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα