Πουλέν του Περέιρα ο Καπέλα, τον «φόρτωσαν» στον Κλάτενμπεργκ

Υπάρχει και κάτι άλλο για τον Μαρκ τον Κλάτενμπεργκ, τον «Κλάτυ» όπως τον έχουμε «βαφτίσει» εδώ στην «Α» και την iapopsi.gr.

Με τον Πορτογάλο τον Καπέλα. Μπορεί να μας πει πώς έγινε και προτίμησε έναν Πορτογάλο για βοηθό; Δεν ήξερε ότι ο Ολυμπιακός βγάζει φλύκταινες και τον μόνο Πορτογάλο που γουστάρει είναι ο Μαρτίνς και οι παίκτες του;

Κι η φάση ποια είναι; Ότι του Κλάτυ τού είχαν σφυρίξει από τον Ολυμπιακό ότι μακριά από Πορτογάλο, γιατί ο Περέιρα μας έχει κάψει τη γούνα. Τους έγραψε.

Τώρα, θα πεις, ο Ολυμπιακός και ο κάθε Ολυμπιακός θα σου κάνει υποδείξεις; Σωστό είναι αυτό. Και άδικο. Άπαξ, όμως, και ξέρεις ότι μυρίζει μπαρούτι στην Ελλάδα, προσέχεις πού θα πατήσεις και τι θα πεις.

Εδώ δεν είναι Αγγλία, μίστερ Κλάτυ. Και η Πορτογαλία, Ελλάδα είναι. Μήπως ξέχασες πόσα διαιτητικά σκάνδαλα έχουν στην πλάτη τους οι Πορτογάλοι; Μέχρι και φυλακή μπήκε ο πρόεδρος της Πόρτο.

Να το προχωρήσουμε: Πρώτα ήρθε ο Μέλο με το μέλι Βίτορ Περέιρα. Μεγάλη προσωπικότητα. Ποιος τον έφερε τον Μέλο στην Ελλάδα; Μόνος του ήρθε; Όχι βέβαια.

Α, ποιος έδωσε τη συγκατάθεσή του; Ο Πιερλουίτζι Κολίνα. Αυτός έφυγε από αρχιδιαιτητής της UEFA και τη θέση του πήρε ο Ροτσέτι. Καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήθελε να κάνει ο Κολίνα με τον Περέιρα.

Α, και φίλος του Βασιλομπίλαρου Γκαγκάτση είναι ο Περιλουίτζι. Βέβαια. Απόκτησαν πολύ φιλικές σχέσεις από το 2004, όταν ο Κολίνα σφύριξε την Εθνική Ελλάδας στον ημιτελικό με την Τσεχία. Μια χαρά μάς είχε παίξει ο Κολίνα στον ημιτελικό. Γι’ αυτό και περηφανεύεται ακόμα ο Βασιλομπίλαρος.

Γι’ αυτό κι επιλέχτηκε ο Περέιρα. Δεν ήξεραν ότι ο Μέλο με το μέλι ήταν διαιτητής όταν ξέσπασε το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, το «Χρυσή Σφυρίχτρα»;

Δεν ήξεραν ότι ο τότε πρόεδρος της λίγκας και της Μποαβίστα, Βαλεντίμ Λουρέιρο, φίλος του Περέιρα, ήταν μεταξύ των υπόπτων για στημένα παιχνίδια; Το ήξεραν. Κι όμως, τον έφεραν στην Ελλάδα.

Δεν ήξεραν ότι ο Περέιρα είχε κατηγορηθεί ανοικτά ως επικεφαλής της διαιτησίας, ότι έπαιρνε τηλέφωνα τους διαιτητές και τους έλεγε να παίξουμε «Μπενφίκα», γιατί ήταν και παραμένει Μπενφικάνος; Το ήξεραν.

Και ποιος ήταν το πουλέν του Μέλο με το μέλι Περέιρα; Ο Ζοάο Καπέλα. Ναι, αυτός ο τύπος που έχει για βοηθό ο Κλάτενμπεργκ. Όχι ότι έκανε τίποτα τζιβιτζουλιές ο Καπέλα. Καθαρός ήτανε. Τώρα, αν ήταν πουλέν του Μέλο, θα δείξει πώς θα τα πάει στην Ελλάδα.

Ο Κλάτενμπεργκ τον ήξερε κι από χθες τον Καπέλα; Άντε να είχανε συναντηθεί σε κανένα gala της UEFA, σε κανένα σεμινάριο και να ήπιανε καφέ. Πώς έτσι και τον έφερε μαζί του στην Ελλάδα;

Να σ’ το πω, μάστορα. Ιδέα δεν είχε ο Κλάτυ. Του τον φόρτωσαν. Κι αυτόν και τον Σνόντι τον Βορειοïρλανδό. Ποιοι; Οι ίδιοι που έφεραν κι αυτόν.

Ο Ζόραν Λάκοβιτς, ο Ρομπέρτο Ροτσέτι, ο Μάριος Γεωργίου, ο Κύπριος και ο διευθυντής του τμήματος ομοσπονδιών της FIFA, Νόνταρ Αχαλκάτσι.

Τι θέλω να σου πω; Ότι ο Κλάτενμπεργκ επιλέχτηκε από τους ίδιους ανθρώπους που είχαν φέρει τον Μέλο με το μέλι Περέιρα. Κι επειδή οι ίδιοι άνθρωποι πήραν την απόφαση, του κόλλησαν από κοντά και τον Ζοάο Καπέλα, όχι τίποτα άλλο, δηλαδή, αλλά να μαθαίνει και κανένα νέο ο Μέλο με το μέλι Περέιρα για το τι παίζει στην Ελλάδα.

Έτσι είναι. Την πονάει την Ελλάδα ο Μέλο με το μέλι. Τόσα λεφτά έβγαλε στα τρία χρόνια που ήταν εδώ. Έπαιρνε 22.500 τον μήνα. Πήγαινε και στο Πεντελικόν τις βόλτες του, είχε και τα τυχερά του.

Πώς γίνονται τα ραντεβού…

Δεν είναι κακό ένας πρώην αρχιδιαιτητής να θέλει να μαθαίνει πράγματα για το μέρος που υπηρέτησε με τόσο σεβασμό κι αξιοπρέπεια και βοήθησε στην καλυτέρευση διαιτησίας, όπως ο Μέλο Περέιρα. Κανένας δεν θέλει να ξεκόψει από το παρελθόν του. Θέλει να κρατάει τις επαφές του. Γι’ αυτό και ο Μέλο με το μέλι στα χέρια έχει τον Ζοάο Καπέλα για να μαθαίνει. Τι κάνει ο Σαββίδης, πώς τα πάει ο Μελισσανίδης, αν ο Μαρινάκης έκανε καμία μεταγραφή και, το κυριότερο, αν έμειναν ίδιοι οι πίνακες της διαιτησίας ή αν ο Τριτσώνης με τον Κουκουλάκη εξακολουθούν να προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι πως έχει κανένα πρόβλημα να τους τηλεφωνήσει ο Μέλο, αλλά άλλο είναι να μιλάς την ίδια γλώσσα με κάποιον, που να είναι και το πουλέν σου. Μπορεί με τον Ζοάο να μιλάνε για τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Αθήνας. Για κάτι ταβέρνες που πληρώνεις 100 ευρώ μόνο για είσοδο. Και βέβαια, πώς γίνονται τα ραντεβού, για να μην μπλέκει στην κίνηση ο Καπέλα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα