Πούλησε τον Φερέιρα (ο Ιβάν Σαββίδης) όπως τον Λίμπρεχτς το 1987 (ο Χάρης Σαββίδης)

Δεν έχει προηγούμενο, ρε φίλε. Ο Ιβάν Σαββίδης πούλησε και προπονητή εκτός από παίκτες. Έτσι και δεν γίνει καμία στραβή την τελευταία στιγμή, ο Αμπέλ Φερέιρα θα πίνει καφέ βραζιλιάνικο κι όχι φραπεδιά. Το κατάφερε κι αυτός ο Ιβάν. Τα πάντα όλα. Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο, που τραγουδάει κι ο Αρειανός Αντύπας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξευτίλα, να πουλήσεις τον προπονητή. Για τους παίκτες, να το καταλάβω. Τον προπονητή, ρε; Πού ακούστηκε αυτό το πράγμα. Κι από τη στιγμή που τον πούλησε τον Φερέιρα, τι άλλο μένει να πουλήσει ο Ιβάν; Τον Φιγούρα τον Κυριάκο Κυριάκο; Τον είχε πουλήσει κι αυτό στο ΚΙΝΑΛ πριν από τις εκλογές και τον ξαναπήρε πίσω.

Έτσι είναι. Σε πλειστηριασμό τον έβγαλε τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν. Και για τι ποσά μιλάμε τώρα; Για 600.000 ψωροχιλιάρικα ευρώ. Που άπαξ και τα βρει στον δρόμο, βαριέται να σκύψει να τα πάρει.

Να μην ξεφύγω, όμως. Άλλο θέλω να σου πω για το πωλητήριο. Σάμπως είναι πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ πουλάει προπονητή; Όχι βέβαια. Η δεύτερη είναι. Να σ’ το θυμίσω. Το 1987, είχε πουλήσει τον Λίμπρεχτς τον Ολλανδό στον Κοσκωτά, στον Ολυμπιακό.

Έτσι δηλαδή κι είσαι κάποιας ηλικίας, το μυαλό πάει κατ’ ευθείαν στον Λίμπρεχτς. Και τότε, Σαββίδης ήτανε πρόεδρος στον ΠΑΟΚ. Ο Χάρης Σαββίδης, μακαρίτης πια.

Όταν είχε αναλάβει ο Κοσκωτάς τον Ολυμπιακό, άρχισε να μοιράζει χρήμα από την Τράπεζα Κρήτης. Τρελό χρήμα. Σάμπως δικό του ήτανε; Πήγαινε ο άλλος να κάνει κατάθεση στην Κρήτης, για να ενισχύσει τον Ολυμπιακό της προεδράρας, και τα έπαιρνε ο Κοσκωτάς κι έκανε μεταγραφές.

Και πάει να παίξει ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ στις Σέρρες και βαρέθηκε να μετράει γκολ. Εξάρα του ξηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, 6-1. Και λέει ο Γιώργαρος ο Κοσκωτάς, ποιος είναι προπονητής στον ΠΑΟΚ; Ο Λίμπρεχτς; Μάλιστα. Αγόρασέ τονα κι αυτόν και τον Μπανιώτη το σέντρε μπακ και τον Σκαρτάδο και δώσ’ τους ό,τι θέλουνε.

Και ξέρεις, μάστορα, τι είχε δηλώσει τότε ο Χάρης Σαββίδης; Ότι είμαστε φτωχοί μπροστά στον Κοσκωτά. Κι έγινε ο τρελός χαμός. Βγήκαν στον δρόμο οι ΠΑΟΚτσήδες. Συλλαλητήρια και τα ρέστα. Σαββίδη, παραιτήσου, δεν είναι μαγαζί σου, του φωνάζανε. Το ίδιο σύνθημα θα το φωνάξουνε σήμερα; Όχι, ρε.

Τίγκα ΠΑΟΚτσήδες η Θεσσαλονίκη, επειδή ο ΠΑΟΚ έγινε φτωχαδάκι στα μάτια των υπόλοιπων Ελλήνων, με το να πουλήσει προπονητή σε άλλη ομάδα. Και με Θωμά Βουλινό επικεφαλής για να φύγει ο Σαββίδης. Έτσι και υπήρχανε κανάλια και internet τότε, θα γινότανε μεγαλύτερο νταβαντούρι. Τώρα που υπάρχουν, οι ΠΑΟΚτσήδες είναι μέσα σπίτι. Φοβούνται τον κορωνοϊό.

Κι άντε, ο Χάρης Σαββίδης ήταν αυτός που ήτανε. Με το ζόρι τα έβγαζε πέρα κι αναγκάστηκε να πουλήσει τον Λίμπρεχτς με 20 εκατ. δραχμές, δηλαδή κάπου 60.000 ευρώ. Ο Ιβάν που είναι παραλής και του τρέχουνε από τα μπατζάκια; Το ίδιο είναι; Κι όμως, τον έβγαλε στη λαϊκή τον φουκαρά τον Αμπέλ.

Και οι ΠΑΟΚτσήδες τι κάνουνε; Όλα καλά με τον Ιβάν, γιατί ήρθε και μας έφτιαξε νοικοκυραίους και πήρε και νταμπλ; Τουμπέκα, άπαντες. Περιμένουνε τώρα το Σαββιδοτεχνείο να γράψει ότι ο Φερέιρα ήταν λίγος για τα όνειρα του ΠΑΟΚ και άλλες τέτοιες παπαριές. Κι ότι ο Πάμπλο Γκαρσία έχει το ίδιο DNA με τον λαό του ΠΑΟΚ, είναι πωρωμένος ΠΑΟΚτσής κι έχει πρωταθλήτρια την ομάδα στους πιτσιρικάδες.

Έτσι είναι. Θα μείνει στην ιστορία ο Ιβάν Σαββίδης, πλάι με τον Χάρη Σαββίδη. Και δεν μιλάμε για προσφορά. Μεγαλύτερη προσφορά έχει ο Ιβάν από τον Χάρη. Γι’ άλλο πράγμα μιλάμε, μάστορα. Για τη μικρότητα του Ιβάν να πουλήσει προπονητή. Τον μίκρυνε τον ΠΑΟΚ, αλλά είπαμε. Ο Ιβάν είναι στο απυρόβλητο, ό,τι και να κάνει, γιατί πήρε νταμπλ.

Θα πουλούσε προπονητή ο Παντελάκης;

Και ρωτάω τώρα εγώ: Θα τολμούσε ο Παντελάκης να πουλήσει τον μακαρίτη Γκιούλα Λόραντ στον Ολυμπιακό ή σε άλλη ομάδα; Όχι βέβαια. Ο αείμνηστος Γιώργος Παντελάκης είναι ο πατριάρχης του ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν θα έκανε τέτοια πράγματα. Κι αν τον Λόραντ τον ζητούσε η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα, τότε και μόνο θα το σκεφτότανε ο Παντελάκης. Κι άμα του λέγανε ότι τον θέλει καμιά Παλμέιρας όπως τον Φερέιρα, μπορεί να τους πετούσε με τις κλωτσιές έξω από το γραφείο του. Για τον Ιβάν, όμως, όλα καλά. Ούτε ο Δεδέογλου, ούτε ο Ζαγοράκης, ούτε ο Βεζυρτζής διανοήθηκαν να πουλήσουν προπονητή. Τώρα, θα πεις, ποιος τον έπαιρνε τον Άγγελο Αναστασιάδη για να τον πουλήσουνε. Σωστό κι αυτό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα