Πουλήθηκε η Forthnet με 45 εκατ. ευρώ

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ των τραπεζών Πειραιώς, Εθνική και Alpha και της BC Partners για την πώληση της Forthnet, με την υπογραφή σύμβασης η οποία τελεί υπό την αίρεση των αρμόδιων αρχών.

Η BC Partners αγοράζει την ελληνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία μέσω της θυγατρικής της United Group με τίμημα  45 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει γενναίο «κούρεμα» των δανειακών της υποχρεώσεων συνολικού ύψους 297,8 εκατ. ευρώ (42,8 εκατ. το μετατρέψιμο ομολογιακό και 255 τα υπόλοιπα ομολογιακά), καθώς και μια μικρή ενδιάμεση χρηματοδότηση (έως να αναλάβει τη διοίκηση ο νέος μέτοχος) της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά της Forthnet αναμένεται να έχει άμεσες επιπτώσεις και στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες θα εξετάζουν κατά πόσον θα πρέπει να επενδύσουν στο προϊόν με τα δεδομένα που θα ανακύψουν.

Η BC Partners, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια με 113 επενδύσεις σε 18 χώρες, συνολικής αξίας 145 δισ. ευρώ, εξαγόρασε την United Group το 2019 από την KKR, έναντι περίπου 2,6 δισ. ευρώ.

Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners, ο Νίκος Σταθόπουλος, έγινε γνωστός στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά όταν το 2004, τότε με την APAX Partners, εξαγόρασε την ΤΙM Hellas, σήμερα Wind Ελλάς, που αργότερα πουλήθηκε στον Αιγύπτιο επιχειρηματία Σαουίρις και από αυτόν πέρασε στους σημερινούς μετόχους της.

Διαβάστε επίσης