«Πράσινο φως» από Ελεγκτικό για τα 20 εκατ. της «Αγιά Σοφιάς»

Την ερχόμενη Τρίτη (25/6) θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΑΣ ΑΕΚ

Μπορεί την μεθεπόμενη Κυριακή να μην είναι Πάσχα αλλά η ερχόμενη Τρίτη (25/6) θα είναι μεγάλη για την ΑΕΚ. Αφού, θα «πέσουν» οι τελευταίες και καθοριστικές υπογραφές για τα 20 εκατ. ευρώ που έχει αποφασίσει η Περιφέρειας Αττικής -με δύο αποφάσεις, αρχικά μ’ επικεφαλής τον Γ. Σγουρό και κατόπιν υπό την Ρένα Δούρου- να διαθέσει για έργα που σχετίζονται άμεσα με την υπό κατασκευή «Αγιά Σοφιά».

Γιατί υπάρχει και άλλο κονδύλι που αφορά την υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και το οποίο θα διατεθεί απ’ ευθείας στην ανάδοχο κατασκευαστική εταιρία (ΙΝΤΡΑΚΑΤ).

Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μπουν υπογραφές για τα 20 εκατ. ήταν η έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο. Πλέον, η έσχατη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό εκπληρώθηκε. Και την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι η απερχόμενη περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, θα συνυπογράψουν τη σύμβαση.

Η καταβολή των χρημάτων έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις. Η πρώτη, ύψους 3 εκατ. ευρώ, θα καταβληθεί εντός της τρέχουσας χρονιάς. Η δεύτερη, ύψους 10 εκατ. ευρώ, θα εκταμιευθεί το 2020 και η τρίτη -που αντιστοιχεί σε 7 εκατ. ευρώ- θα καταβληθεί το 2021.

Διαβάστε επίσης