“Πράσινο φως” για αξιολόγηση και τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ

Το “πράσινο φως” για αξιολόγηση και τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ άναψαν οι Θεσμοί την Παρασκευή, με έκθεση συμμόρφωσης που εστάλη το πρωί στα μέλη του Euroworking Group.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση για την επένδυση στο Ελληνικό έχει καθαρογραφεί, ενώ όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, αυτοί έχουν ξεκινήσει και έχει αυξηθεί η γεωγραφική κάλυψή τους τις τελευταίες εβδομάδες.

Είναι έγινε το πρώτο βήμα για την εκταμίευση της τρίτης δόσης για την Ελλάδα, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση.

Τι αναφέρεται στην έκθεση συμμόρφωσης που εστάλη στο Euroworking Group

Παράλληλα, στην έκθεση συμμόρφωσης που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «Καθημερινή» και η οποία εστάλη το πρωί στα μέλη του Euroworking Group, αναφέρεται πως «έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στην εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επιτρέποντας τους ευρωπαϊκούς Θεσμους να αξιολογήσουν αυτό το προαπαιτούμενο ως ολοκληρωμένο».

«Εκτός από την υιοθέτηση της συμφωνημένης νομοθεσίας οι πλειστηριασμοί γίνονται ηλεκτρονικά ενώ η ροή εκτέλεσης των πλειστηριασμών έχει αυξηθεί ενώ η γεωγραφική κάλυψή τους στις περιφέρειες της Ελλάδας έχει επεκταθεί τις τελευταίες εβδομάδες» αναφέρεται στην έκθεση συμμόρφωσης.

«Βάσει των ανωτέρω παρατηρήσεων, το πρόγραμμα του ESM βρίσκεται σε σωστή τροχιά. Αυτό ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα με ένα ποσό που θα καλύψει τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους, συν ένα ποσό που θα βοηθήσει να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες αλλά ενός ποσού που θα βοηθήσει στη δημιουργία ταμειακού αποθέματος», σημειώνεται στην έκθεση συμμόρφωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα