«Πρέπει να μπορεί να μετακινηθεί το ανθρώπινο δυναμικό»

O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 υπογράμμισε πως: «Η επίσπευση της κρατικής δικαιοσύνης γίνεται με κόπο και πολλές αντιδράσεις».

«Δεν έκρυψα ποτέ ότι φταίει και το πολιτικό σύστημα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που βάλαμε κριτήριο το ΑΣΕΠ», πρόσθεσε ο υπουργός τονίζοντας πως: «Δεν είναι στην ίδια κατηγορία ο υπάλληλος που μπήκε με διαγωνισμό και κάποιος άλλος».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στα ΚΕΠ, λέγοντας: «Εμείς έχουμε σκοπό να ενισχύσουμε τα ΚΕΠ. Έχουμε συνολικό σχέδιο να περάσουμε περισσότερες υπηρεσίες στα ΚΕΠ. Σκοπός μας είναι τα ΚΕΠ να αναβαθμιστούν ουσιαστικά».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα του Δημοσίου υποστήριξε ότι «πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μετακινεί ανθρώπινο δυναμικό. Οι δημοτικοί αστυνομικοί υπολειτουργούσαν. Τους τοποθετούμε σε Υπηρεσίες πιο χρήσιμες. Δεν πρόκειται κανείς να μετακινηθεί έξω από τις προτιμήσεις που έχει δηλώσει».

Επίσης ο υπουργός τόνισε: «Βρήκαμε στη Δημοτική Αστυνομία εκατοντάδες πτυχιούχους Οικονομικών. Τους μεταφέρουμε στο υπουργείο Οικονομικών. Το ίδιο το σύστημα δεν είχε το κουράγιο και τα κότσια να κάνει αυτό που έπρεπε».

«Πολιτικός τιμωρείται με την ψήφο του ελληνικού λαού», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης