«Προαναγγελία παράνομης πολεμικής πράξης οι τουρκικές απειλές»

Αστραψε και βρόντηξε ο Πάνος Καμμένος από τη Νέα Πέραμο για τις  απειλές του Τούρκου αντιπροέδρου για απαγωγή των “8” αξιωματικών από την Ελλάδα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την τετραμερή άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων “Salamis Storm 2018”, θα ενημερωθούν ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαταγή “πολεμικής επιχείρησης” όπως την χαρακτήρισε από τον Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο ΥΕΘΑ τόνισε ότι θα “μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή”.

Αναλυτικά τη δήλωση του Πάνου Καμμένου:

“Θα τους ενημερώσω και για τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης που προανήγγειλε κάθε ηθικής, κανόνα, διεθνούς δικαίου την πολεμική ουσιαστικά επιχείρηση που έχει ήδη διατάξει για την απαγωγή σε ξένη χώρα, σε σύμμαχο χώρα, του ΝΑΤΟ, των Τούρκων στρατιωτικών που η ελληνική δικαιοσύνη λόγω της παρέλευσης του 18μηνου αποφάσισε να απελευθερώσει.

Το ίδιο θα κάνω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η ανακοίνωση του Τούρκου αντιπροέδρου ήταν πραγματικά εξαιρετική για να μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή.

Πως δηλαδή μια σύμμαχος προαναγγέλλει εντός μιας άλλης χώρας της συμμαχίας ουσιαστικά παράνομη πολεμική επιχείρηση”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα