Προανακριτική για Novartis: Χωρίς Πολάκη – Τζανακόπουλο η συνεδρίαση

Έκαναν πίσω οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη θα αρχίσει σε λίγο η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, καθώς οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να κάνουν πίσω και να μην παραβιάσουν την απόφαση της Επιτροπής που αποφάσισε την εξαίρεσή τους.

Για την εξέλιξη ενημέρωσε τους δημοσιογράφους η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη.

Στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης που θα αφορά τις αιτήσεις εξαιρέσεων των τριών βουλευτών και στη σχετική ψηφοφορία, παραβρίσκεται εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μόνο ο Σπύρος Λάππας θέλοντας να δείξει ότι δεν αναγνωρίζει την διαδικασία.

Μετά τα διαδικαστικά θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση και οι λοιποί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Προανακριτικής.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάριζαν ότι δεν θα εξαρτήσουν την στάση του κόμματος από το εάν θα εξαιρεθούν αντιστοίχως και οι τρεις βουλευτές (Πλεύρης, Κυρανάκης, Κεγκέρογλου) που έχει ζητήσει ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Με το που θα τελειώσει το διαδικαστικό ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει πως θα παραβρίσκεται στην εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Βουλή.

 

Διαβάστε επίσης