Προανακριτική Παππά: Έτσι πήγε να στηθεί το «Syriza Channel»

Νέες αποκαλύψεις φέρνει η δεύτερη κατά σειρά κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά

Νέες αποκαλύψεις για το πως πήγε να στηθεί το «Syriza Channel» επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το πως πήγαν να «μαγειρέψουν» τις τηλεοπτικές άδειες φέρνει η δεύτερη κατά σειρά κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα, στο πλαίσιο των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς (άδειες).

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε για τις συμφωνίες και την επικοινωνία που συνέχισαν να έχουν Χούρι – Καλογρίτσας και μετά το ναυάγιο της «επένδυσης» στις τηλεοπτικές άδειες.

Ζήταγαν από το ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία φοροελαφρύνσεων 

Μάλιστα, αποκάλυψε πως οι Λιβανέζοι ζήτησαν από το 2016, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τροπολογία προκειμένου οι εμπορικές εταιρίες του νόμου 89 να απολαμβάνουν φοροελαφρύνσεις όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις ναυτιλιακές.

«Τότε οι Χούρι από “ΝΔ friendly” έγιναν “ΣΥΡΙΖΑ friendly” κι άλλαξαν στάση. Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν το 2016 αλλά την 1η Απριλίου 2019», είπε ο κ. Τόμπρας και πρόσθεσε «τότε όμως η CCC είπε: “με βάλατε να δώσω 3 εκατομμύρια ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε”.»

Σύμφωνα, δε, με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας αποκάλυψε πως η σύμβαση (υπεργολαβία) ήταν προχρονολογημένη καθώς συνήφθη στις 26/8 όμως στην πραγματικότητα εμφανίστηκε στις 22/8.

Μάλιστα, σε ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ γιατί δεν ανέφεραν οι συμβαλλόμενοι πως η μεταξύ τους σύμβαση ήταν εικονική, ο μάρτυρας απάντησε: «είναι σαν τη σύζυγο με την ερωμένη. Την ερωμένη μπορεί να την έχεις, άλλα δεν τη συστήνεις στη σύζυγο».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Τόμπρας κατέθεσε χειρόγραφο συμφωνητικό που συντάχθηκε στις 6/5/ 2018 στο σπίτι των Χούρι στην Πολιτεία για περαιτέρω επιχειρηματική συνεργασία των δύο πλευρών, στο οποίο όμως ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα