Προανακριτική Παππά: Μετά το Πάσχα η κατάθεση του Καλογρίτσα

Οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής θα συνεχιστούν με την κατάθεση του συνεργάτη του την Πέμπτη, Χρήστο Νικολάου

Συνεχίζονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής η οποία διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 και στην προσπάθεια δημιουργίας φιλικού προς την τότε κυβέρνηση μέσου.

Αναφορικά με τον βασικό μάρτυρα της υπόθεσης, Χρήστο Καλογρίτσα, ήταν έτοιμος να καταθέσει στην επιτροπή τις επόμενες ημέρες, ωστόσο επικαλέστηκε κόπωση από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και δεν θα καταθέσει. Ωστόσο, τα συχνά προσκόμματα που προκαλεί στην έρευνα έχουν εκνευρίσει τα μέλη της Επιτροπής με αποτέλεσμα να έχει ήδη προγραμματιστεί η κλήση του την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα.

Οι μέρες που εμφανίζονται διαθέσιμες είναι το τριήμερο που ακολουθεί μετά την Τρίτη του Πάσχα, με την πλειοψηφία να διαμηνύει πως αν για οποιονδήποτε λόγο η κατάθεσή του δεν καταστεί εφικτή, τότε οι εργασίες θα παγώσουν μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία.

Στο μεσοδιάστημα πάντως υπάρχει και η εκκρεμότητα του Χρήστου Νικολάου, συνεργάτη του κ. Καλογρίτσα, ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει στην επιτροπή την Πέμπτη. Η σχέση ωστόσο του μάρτυρα με την υπόθεση τοποθετείτε χρονικά μετά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και των διεργασιών που προηγήθηκαν γεγονός που δεν ενθουσιάζει την επιτροπή. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανό η κατάθεση να ολοκληρωθεί σε μια μόνο συνεδρίαση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα