Προεδρικό “άνοιγμα” της Ακρόπολης: «Θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα»

Άνοιξαν τη Δευτέρα τις πόρτες τους οι αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με την ευκαιρία της ημέρας, στην Ακρόπολη βρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία ξεναγήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.


«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και ταυτόχρονα ανοίγουν μετά από καιρό, είναι διαθέσιμοι και πάλι στο κοινό οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Είναι μια σχεδόν συμβολική σύμπτωση», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

«Επισκέφθηκα πριν από λίγο με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την Ακρόπολη. Αυτό το παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, το κάλλος και η αρμονία του οποίου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίσουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε.

«Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη. Και με τη φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους -και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων- θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης