bpbg
bpbg

Πρόεδρος-«κορνίζα» ο Μπουτσικάρης, τα «άλλα» ο Αλαφούζος…

Κανονικά, ο Μπουτσικάρης έπρεπε να κάνει δηλώσεις σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1981, μόλις βγήκε. Όπως ο Ανδρέας είχε πει «θα είμαι πρόεδρος όλων των Ελλήνων», έτσι κι ο Μπουτσικάρης έπρεπε να πει, «θα είμαι πρόεδρος όλων των ΠΑΕ κι όχι αυτών που με ψήφισαν». Και μετά, ο Ανδρέας έφτιαξε τις κλαδικές για να κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ χρόνια ολόκληρα. Ο Λεωνίδας, ωστόσο, δεν είπε τέτοια πράγματα. Ούτε γι’ αυτούς που τον ψήφισαν, ούτε γι’ αυτούς που δεν τον ψήφισαν.

Ο Μπουτσικάρης, που όπως κυκλοφορεί στην πιάτσα θα μπορούσε να παίζει στις «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1 έτσι βλοσυρός που είναι, δήλωσε ότι πρέπει να αφήσουν στη Super League1 τις τοξικότητες και τις αντιπαραθέσεις. Και για να το φιλοσοφήσουμε και λίγο, ο Μπούτσι εκθείασε από τη μία τον Λυσάνδρου κι από την άλλη παραδέχτηκε ότι υπάρχουν τοξικότητες. Το ένα κοντράρει το άλλο. Να μην ξεφύγω, όμως.

Ο Μπούτσι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Αυτό λέω εγώ. Θα κάθεται στο γραφείο και θα τρέχει άλλος για την πάρτη του. Ο Αλαφούζος. «Πρέπει άμεσα να αντιμετωπίζουμε ζητήματα, όπως η στήριξη των ΠΑΕ από την Πολιτεία, η διασφάλιση τηλεοπτικής στέγης για όλες και η διεκδίκηση ποσοστού από το στοίχημα». Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Λεωνίδα. Να σ’ το κάνω σεντς.

Ο Αλαφούζος, που όπως γράφουν οι Σαββιδοτέχνες αποφάσισε να βγει μπροστά (και τα έκανε μπάχαλο με το «καλημέρα» με τον Ινσούα, «ανέλαβε να βρει γέφυρες συνεννόησης με την κυβέρνηση». Τι πάει να πει αυτό, ρε. Ποιες γέφυρες; Και γιατί να βρει γέφυρες ο Αλαφούζος κι όχι ο Μπουτσικάρης; Αυτός δεν εξελέγη πρόεδρος; Κι ύστερα, τι δουλειά έχει η κυβέρνηση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Τι θα πει «στήριξη από την πολιτεία», που λέει ο Μπούτσι; Να το πει να το καταλάβουμε κι εμείς, πώς μπορεί να βοηθήσει η κυβέρνηση.

Να σ’ το πω εγώ, μάστορα. Ο Αλαφούζος, που αποφάσισε να βγει μπροστά και στο ποδόσφαιρο, θέλει να παίξει πρώτο βιολί. Δεν μπορεί, σου λέει, να παίζω Μητσοτάκη από το πρωί μέχρι το βράδυ και στο βερεσέ. Δε λέει. Ο βερεσές απέθανε, που γράφανε και οι μανάβηδες δεκαετία του ’60. Σωστός ο παίκτης. Δούναι και λαβείν είναι η πολιτική. Σου δίνω, μου δίνεις. Κι επειδή ο Αλαφούζος θεωρεί ότι αυτός τον έβγαλε τον Μητσοτάκη, σου λέει, ό,τι ζητήσω, θα είναι απίκου ο Κυριάκος. Κι άπαξ κι ο Κυριάκος το παίξει δικαιοσύνη, εδώ είναι και τα γκάλοπ για τις δημοφιλίες. Το ξέρει το έργο ο Αλαφούζος. Σου λέει, το ’93 ο Αριστείδης τον είχε ρίξει τον Μητσοτάκη τον Κωνσταντίνο. Φώναζε ο Τράγκας κάθε μέρα στο ράδιο.

Γι’ αυτό σου λέω ότι ο Μπούτσι θα κάθεται στο γραφείο και θα τρέχει ο Αλαφούζος. Και με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα ίδια θα γίνουνε. Δυο κανάλια έχουν μαζί με τον Σαββίδη, το ΣΚΑΪ και το ΟΡΕΝ κι ο ένας παίρνει το μάνατζμεντ του άλλου και ο άλλος μετοχές στο άλλο. Μπάλα θα παίξουνε του χρόνου, άπαξ και η Nova δεν ξηλωθεί. Διότι άπαξ και η Nova ανοίξει τα πόδια και ρίξει χρήμα, όλο και θα μεγαλώνει ο πόλος γύρω από τον Γιαννάκη και τον Ιβάν. Ούτε μαντήλι να κλάψουνε δεν έχουνε οι ΠΑΕ.

Για να σ’ το τελειώσω με τον Μπουτσικάρη. Γράφει το Σαββιδοτεχνείο ότι οι τρεις που τον στηρίξανε, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, οφείλουν να μη βάζει τρικλοποδιές ο ένας στον άλλονα. Μάλιστα. Κι ο Ολυμπιακός; Αυτόν, ας τον βάζουνε, δεν τρέχει και τίποτα. Πουθενά δεν τον αναφέρει ο Βασιλάκης ο Βέργης. Βγαίνει κι ο Αλέξης –ύψος 1μ.78–  Κούγιας και σου λέει ότι στο πρώτο πέναλτι θα τα τινάξουνε τα πέταλα στο τρίο. Κλεμμένη ατάκα είναι αυτή. Την είδε ο εκδότης της «Α» και της iapopsi.gr, Βίκτωρας Μητρόπουλος, το ’98 , ως πρόεδρος της ΕΠΑΕ, όταν είχαν συμμαχήσει εναντίον του όλοι οι μεγάλοι. Και δικαιώθηκε σε χρόνο Γιουσέιν Μπολτ. Στάχτη η συμμαχία.

Κονόμες έξω από το γήπεδο Ιβάν, Αλαφούζος

Άντε, ο Μελισσανίδης είχε ένα όνειρο να φτιάξει γήπεδο στη Φιλαδέλφεια και τα κατάφερε. Είναι και αρρωστάκι με την ΑΕΚ. Ο Αλαφούζος με τον Ιβάν έχει πρώτη προτεραιότητα το ποδόσφαιρο; Πλάκα κάνουμε τώρα; Ο Ιβάν, το έγραψε η «Α» και η iapopsi.gr ότι ο Ιβάν έχει τις δουλειές του και τον ΠΑΟΚ δευτεράντζα. Κόμμα πολιτικό θέλει να κάνει. Το ίδιο το Σαββιδοτεχνείο το έγραψε και μετά το απέσυρε, ότι άπαξ και φτιάξει κόμμα, όλοι οι Πόντιοι θα τον στηρίξουνε. Έτσι είχε δηλώσει η πρόεδρος όλων των συλλόγων Χριστίνα Σαχινίδου. Ο δε Αλαφούζος σάμπως ασχολήθηκε ποτέ με το ποδόσφαιρο; Τρία χρόνια και βάλε είχε να πατήσει στο γήπεδο. Και τώρα, σου λέει, αποφάσισε να βγει μπροστά. Μάλιστα. Για κανένα deal με την κυβέρνηση. Άπαξ κι ήθελε να επενδύσει, θα έφερνε τίποτα παικταράδες να τιγκάριζε το αεροδρόμιο κάθε φορά από τους «βάζελους». Αυτός, όμως, δεν ενδιαφέρεται για το τι γίνεται μέσα στο γήπεδο, αλλά τι προγράμματα οικονομικού περιεχομένου κυκλοφοράνε έξω απ’ αυτό.

Διαβάστε επίσης