Πρόεδρος του Μεξικό σε Τραμπ:«Δεν θα πληρώσουμε ποτέ για το τείχος»

Στο προσκήνιο έρχεται πάλι, το τείχος του Μεξικού, μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και γίνεται λόγος αντιμαχίας μεταξύ του προέδρου του Μεξικό και του προέδρου των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ, προ λίγων ημερών μίλησε σε συγκέντρωση οπαδών του στο Νάσβιλ του Τενεσί και «τα έβαλε» για ακόμη μια φορά με το Μεξικό και τους παράτυπους μετανάστες που περνάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε στο τέλος ότι «το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος που θα αναγερθεί στα σύνορα» ενώ τόνισε ότι «οι μεξικανικές αρχές δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματάνε τον κόσμο που περνάει από το Μεξικό, από την Ονδούρα κι από όλες αυτές τις χώρες (…). Δεν κάνουν τίποτα για να μας βοηθήσουν».

Ο πρόεδρος του Μεξικό, Ενρίκε Πένια Νιέτο, αντέδρασε μέσω twitter γράφοντας «Πρόεδρε Ντόναλντ Τραμπ. ΟΧΙ. Το Μεξικό ΠΟΤΕ δεν θα πληρώσει για το τείχος. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ.

Ειλικρινά, το Μεξικό(όλοι μας).»

Να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδράει ο Νιέτο καθώς το 2016 προέβη σε παρόμοια δήλωση μέσω twitter μετά από λογομαχία που είχε με την Ουάσινγκτον πάνω στο θέμα.

Διαβάστε επίσης