Προειδοποίηση για Σάο Πάολο από FIFA

Η χαρακτηριστική καθυστέρηση στα έργα κατασκευής της «Arena Corinthians», στην οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ του 2014, ώθησε τους ανθρώπους της FIFA να… προειδοποιήσουν την οργανωτική επιτροπή της Βραζιλίας ότι ενδέχεται η πόλη του Σάο Πάολο ενδέχεται να εξαιρεθεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Οι εργασίες πρέπει να επιταχυνθούν», υποστήριξε κατά την επίσκεψή του στη Βραζιλία ο γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Βάλκε και πρόσθεσε: «Να μην ξεχνάμε, δεν είναι απειλή. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα μέχρι τη στιγμή που θα τεθούν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια της διοργάνωσης την 1η Αυγούστου».

Παρά τις προειδοποιήσεις της FIFA, στελέχη της Κορίνθιανς δεν ανησυχούν και δηλώνουν πως: «Στόχος της Κορίνθιανς είναι να υπηρετήσει την πόλη και τη χώρα και για το λόγο αυτό αυξήσαμε τη χωρητικότητα του γηπέδου (σ.σ από 48,000 σε 68,000) και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε οποιαδήποτε μορφή πίεσης».

Εκτός από το ματς της πρεμιέρας, το Arena Corinthians είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει άλλα τρία ματς ομίλων, έναν αγώνα της φάσης των «16» και έναν ημιτελικό. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η οργανωτική επιτροπή σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει την έδρα της Σαο Πάολο «Μορούμπι», αλλά λόγω αποτυχίας να εξασφαλίσει χρηματικές εγγυήσεις για την ανακατασκευή του αναγκάστηκε να την αφαιρέσει από το πρόγραμμα το 2010.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα