Προειδοποίηση Ιντερπόλ: Αναμένουμε αύξηση εγκληματικότητας κατά την διανομή του εμβολίου

Προειδοποίηση από τον επικεφαλής της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ

Καθώς όλοι οι μηχανισμοί ανά τον κόσμο έχουν τεθεί σε λειτουργία για την μεταφορά του εμβολίου κατά του κορωνοϊού (κάποιες ήδη έχουν ξεκινήσει), φαίνεται ότι κάτι τέτοιο θα αυξήσει δραματικά την εγκληματικότητα κατά την διάρκεια της διανομής των αντιδότων. Αυτό προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ.

«Με την διανομή των εμβολίων, η εγκληματικότητα θα αυξηθεί με δραματικό τρόπο», σημείωσε ο Γιούργκεν Στοκ σε δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche. «Θα δούμε κλοπές, διαρρήξεις σε αποθήκες και επιθέσεις κατά τη μεταφορά των εμβολίων», πρόσθεσε, ενώ σήμερα αναμένεται η γνωμοδότηση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για την έγκριση της κυκλοφορίας στην αγορά ενός πρώτου εμβολίου κατά της COVID-19.

Επίσης όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται μια αύξηση της διαφθοράς «προκειμένου να προμηθευτεί κάποιος πιο γρήγορα το πολύτιμο εμβόλιο».

Ένα πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19, αυτό των Pfizer/BioNTech, έχει ήδη εγκριθεί σε 16 χώρες. Αν η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων εγκρίνει σήμερα την κυκλοφορία του εμβολίου αυτού, οι πρώτοι εμβολιασμοί στην ΕΕ θα μπορούν να ξεκινήσουν ήδη από την Κυριακή.

Στη Γερμανία, η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει επιφορτιστεί με την διανομή των δόσεων του εμβολίου, οι οποίες θα φυλάσσονται σε απόρρητες τοποθεσίες. Ορισμένοι εκφράζουν επίσης φόβο για επιχειρήσεις δολιοφθοράς από ανθρώπους που τάσσονται κατά των εμβολίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα