Προφυλακιστέος και ο Κασιδιάρης

Την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισαν κατά πληροφορίες ανακρίτριες και εισαγγελείς στις οποίες απολογήθηκε νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενος για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Ο δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, Νίκος Αντωνιάδης χαρακτήρισε  δικαστικό έγκλημα την απόφαση για προφυλάκιση του πελάτη του.

«Έπρεπε να προφυλακιστεί  και προφυλακίστηκε , είπε, για ένα όπλο δικό του και πατέρα του με άδειες… είναι δηλαδή σαν να μοιράζει τις  κάρτες του. Αυτό αποδεικνύει το φαιδρό της κατηγορίας. Ο τρόπος του εισαγγελέα ήταν απαξιωτικός. Ο εισαγγελέας κ. Ντογιάκος γιατί πρότεινε όρους για τον Μίχο που έχει την ίδια κατηγορία και προφυλάκιση για τον Κασιδιάρη; Ενδεχομένως η στάση του να είναι άλλης επιστήμης. Το σκεπτικό της προφυλάκισης του είναι ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Εκεί φτάσαμε, να τον προφυλακίσουν για  να του κλείσουν στόμα. Ο Κασιδιάρης το περίμενε, με προετοιμάζουν για μέσα έλεγε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος ,δήλωσε: «Οι Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης είπαν αλήθειες, δεν υπάρχουν στοιχεία για κανέναν εκ των κατηγορουμένων. Υπάρχει Θεός ότι και να γίνει ΧΑ θα νικήσει».

Σημειώνεται ότι το σκεπτικό της προφυλάκισης Κασιδιάρη είναι 24 σελίδες. Σε αυτό οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρουν ότι τα δυο όπλα τα οποία είχε στην κατοχή του δεν ήταν κυνηγετικά αλλά είχαν μετατραπεί σε πυροβόλα. Ακόμη γίνεται αναφορά στο «βίαιο χαρακτήρα» του κατηγορούμενου.

Πιθανολογούν δε ότι θα διαπράξει και νέα αδικήματα. Στην ομόφωνη απόφαση για την προσωρινή του κράτηση λήφθηκαν υπόψη οι φωτογραφίας με τα όπλα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία όπως και διάφορα βίαια περιστατικά στα οποία συμμετείχε  π.χ. η επίθεση από «αέρος» σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη.

Διαβάστε αποσπάσματα από το απολογητικό υπόμνημα του Ηλία Κασιδιάρη:

«Κατηγορούμαι ότι με τα δύο όπλα του κατηγορητηρίου, τα οποία είχα “μετασκευάσει” και “τροποποιήσει”, είχα σκοπό να εφοδιάσω “εγκληματική οργάνωση”, προκειμένου να εξοντωθούν (με τα όπλα αυτά) οι “πολιτικοί και φυλετικοί της εχθροί”. Θέλοντας να καταδείξει όπως λέει “τη φαιδρότητα της σε βάρος μου κατηγορίας” αναφέρει ότι:

Είναι πραγματικά παράδοξο να πρέπει να δώσω εξηγήσεις για το με αριθμό σειράς “L1576245” λειόκανο επαναληπτικό όπλο (καραμπίνα-Pump action), δεδομένου ότι αυτό ανήκει στον πατέρα μου, Παναγιώτη Κασιδιάρη, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί και η σχετική άδεια, και το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε στην οικία επί της οδού Θρακών αρ. 13 στο Πικέρμι Αττικής, στην οποία διαμένω και εγώ, ουσιαστικά φιλοξενούμενος από τους γονείς μου. Το γεγονός της απόκτησης του εν λόγω όπλου από τον πατέρα μου, της έκδοσης της σχετικής αδείας κυνηγετικού όπλου στο όνομά του και της κατοχής του από αυτόν, ΟΥΔΕΠΟΤΕ αμφισβητήθηκε, από την ημέρα της έρευνας στην ανωτέρω οικία (28.9.2013) έως το αίτημα για άρση της ασυλίας μου και τη σημερινή απολογία μου ενώπιόν σας. Παρά ταύτα, κατηγορούμαι και για αυτό το όπλο. Σε κάθε, όμως, περίπτωση, επειδή “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”, θα σας απαντήσω και για αυτό, αφού η Γνωμοδοτική Έκθεση που συνετάγη από τον κ. Γεώργιο Β. Ραυτογιάννη [Δικαστικό Πραγματογνώμονα / Βαλλιστικό, Ειδικό σε θέματα Εξέτασης Πυροβόλων Όπλων ΕΛ.ΑΣ. ε.α.) αφορά και στο όπλο του πατέρα μου

Κατηγορούμαι, λοιπόν, ότι με τα… δύο (2) αυτά όπλα “προμήθευα” την εγκληματική οργάνωση με σκοπό την… “εξόντωση των πολιτικών και φυλετικών εχθρών” της: Η φαιδρότητα της κατηγορίας είναι, πιστεύω, αυταπόδεικτη. Εάν στο ποσοτικό στοιχείο προσθέσει κανείς και την ασύλληπτου παραλογισμού παραδοχή ότι εγώ διευθύνω μία εγκληματική οργάνωση και την προμηθεύω με όπλα, πλην όμως τα όπλα αυτά είναι … καταχωρημένα με νόμιμες άδειες, που σημαίνει ότι κάθε πυροβολισμός έχει … ταυτότητα “Κασιδιάρης”, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της φαιδρότητας της κατηγορίας. Κάθε φυσίγγι έχει την ταυτότητα τη δική μου (ή του πατέρα μου): Είναι σαν να μοίραζα κάρτες με τα στοιχεία μου και τα τηλέφωνά μου και να έγραφα πάνω “διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης”… Το δικό μου κυνηγετικό όπλο, για το οποίο είχα λάβει νόμιμη άδεια, το χρησιμοποιούσα αποκλειστικά για σκοποβολή. Είμαι αθλητής της σκοποβολής από 1.1.2000 μέχρι σήμερα (14 συναπτά έτη). Έχω μετάσχει σε εκατοντάδες αγώνες και ασκούμαι συστηματικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο άθλημα της σκοποβολής μέχρι και σήμερα.

Εν κατακλείδι, η καραμπίνα Mossberg που κατείχα με τη σχετική άδεια χρησιμοποιείται από εμένα αποκλειστικά για σκοποβολή, και για το λόγο αυτό και φέρει το ειδικό αντικραδασμικό κοντάκιο που χρησιμοποιούν όλοι οι αθλητές σκοποβολής (και το οποίο εισάγεται νόμιμα στη χώρα και πωλείται στην ελεύθερη αγορά χωρίς να ζητείται καμία σχετική άδεια από τον αγοραστή: Το όπλο βρέθηκε αποθηκευμένο και κλεισμένο σε θήκη εντός της οικίας μου. Ο μειωτήρας βρισκόταν εντός της θήκης των καθαριστικών του όπλου, καθώς είχε προηγηθεί λύση, αρμολόγηση και καθαρισμός του, αλλά δεν κατασχέθηκε. Άλλωστε ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ, γεγονός που αποδεικνύει άνευ άλλου ότι το όπλο χρησιμοποιείται μόνο για σκοποβολή, καθώς προμηθεύομαι από το σκοπευτήριο όσα πυρομαχικά καταναλώνω στις προπονήσεις μου.

Περαιτέρω, παραπέμπω στο από 30.9.2013 ενημερωτικό σημείωμα της Δ.Ε.Ε., στο οποίο βεβαιώνεται ότι τα επίδικα όπλα ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Είναι, δε, απολύτως βέβαιον ότι στα πλαίσια της εξαντλητικής έρευνας που έχει διενεργηθεί από την ημέρα της έρευνας στην οικία μας έως σήμερα, θα είχε υπάρξει κάποιο στοιχείο, κάποια μαρτυρία, ότι έστω ένα από τα δύο επίδικα όπλα, είτε είχε χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε, είτε είχε βρεθεί στα χέρια τρίτου προσώπου, κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε, ώστε να “δικαιολογηθεί” η κατηγορία της “προμήθειας” της “εγκληματικής οργάνωσης”».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα