Προφυλακιστέος ο καθηγητής «Φακελάκης» του ΤΕΙ Σερρών

Την προσωρινή κράτηση του καθηγητή Στατιστικής του ΤΕΙ Σερρών αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας, με τον 49χρονο να οδηγείται στη φυλακή κατηγορούμενος για δωροληψία και εκβιασμό. Όσον αφορά τους δύο φερόμενους συνεργούς του, ο μεν ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου προφυλακίστηκε κι αυτός, ενώ η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν συνεχώς νέες αποκαλύψεις για τη δράση του καθηγητή ο οποίος είχε τα… παρατσούκλια «Φακελάκης» και «Περουκίνης». Τα στόματα έχουν ανοίξει για τα καλά στην επαρχιακή πόλη, με πολλές φοιτήτριες να υποστηρίζουν ότι τις προσέγγιζε ακόμη και τη διάρκεια του μαθήματος. «Πρώτη φορά που πάτησα στο μάθημα ήξερε το όνομά μου. Μέσα σε χιλιάδες φοιτητές. Κατευθείαν μου είπε “Μαρία κάνε ησυχία”. Μετά πλησίασε, χάδια στον ώμο και τα σχετικά. Όλα με υπονοούμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά μία φοιτήτρια.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καθηγητής είχε στήσει ολόκληρη φάμπρικα και για να περάσουν οι φοιτητές το μάθημά του ή έπρεπε να του δώσουν φακελάκι των 250 με 300 ευρώ, ή να εγγραφούν στο φροντιστήριο (του ανθρώπου που επίσης προφυλακίστηκε), ή (στην περίπτωση που επρόκειτο για φοιτήτριες που του… γυάλιζαν) να περάσουν από το κρεβάτι του και να ικανοποιήσουν τις ερωτικές του διαθέσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν και καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του το μακρινό 1991. Πιο αναλυτικά, τρεις σπουδάστριες που έκαναν την πρακτική τους είχαν καταγγείλει ανάρμοστη συμπεριφορά από πλευράς του καθηγητής τους. Επίσης, το 2014, σπουδαστές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του ΤΕΙ Σερρών καταγγέλλοντας τις πρακτικές του, χωρίς όμως να υπάρξει εξέλιξη!

Χρειάστηκαν σχεδόν τριάντα χρόνια από την πρώτη καταγγελία μέχρι η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και ο 49χρονος σήμερα καθηγητής Στατιστικής να οδηγηθεί στη φυλακή για τις πράξεις του.

Πηγή: reader.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα