Προγαμιαίο συμβόλαιο ελέω… social media

Είναι γεγονός ότι facebook και twitterέχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα της πλειοψηφίας των ανθρώπων. Μάλιστα, αρκετές φορές, η σχέση ενός ζευγαριού έχει φθαρεί λόγω της συχνής ενασχόλησης ενός ή και των δύο με τα social media.

Μια νέα έρευνα από την Αμερικανική Ακαδημία Δικηγόρων με εξειδίκευση στο γάμο, αναφέρει ότι το 80% των ζευγαριών που χωρίζουν θέτει τα social media ως ένα βασικό λόγο αναγκάζοντας τους δικηγόρους να αρχίζουν να μελετούν ένα νέο είδος συμφωνίας, μια νέα μορφή προγαμιαίου συμβολαίου.

Φήμες λένε ότι στο συμβόλαιο της Καρντάσιαν και του Γουέστ περιλαμβάνετε ρήτρα που προβλέπει χρηματικό πρόστιμο στην περίπτωση που το βάρος της Κιμ αυξηθεί.

Αυτά αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι και δεν θεωρούν καθόλου παράλογο να συντάξουν ένα σχετικό «μανιφέστο» που να θέτει περιορισμούς στη χρήση του facebook ή οικονομική τιμωρία για το συνεχές ποστάρισμα φωτογραφιών.

Εννοείται πως ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς ρήτρες είναι και η απαγόρευση ανταλλαγής γυμνών φωτογραφιών («porn revenge») ή οποιουδήποτε άλλου υλικού μπορεί να βλάψει την επαγγελματική υπόληψη ή το πρεστίζ κάποιου.

Ίσως ακούγεται κάπως ακραίο όλο αυτό αλλά υπάρχουν σίγουρα γυναίκες που θα το βρίσκουν έξοχη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Katy Perry αν κρίνουμε από το πόσο γρήγορα το 2010 ο τότε σύζυγος της Russell Brand κατέβασε μια φωτογραφία όπου εμφανιζόταν χωρίς μακιγιάζ και φυσικά χωρίς τη δική της συγκατάθεση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα νομικά το social media προγαμιαίο συμβόλαιο δεν είναι  δεσμευτικό αν και λαμβάνεται υπ’ όψιν σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις όπου οι σταδιοδρομίες έχουν καταστραφεί ή έχουν εμπλακεί παιδιά.

 

Διαβάστε επίσης